Vitlöksnaan med koriander

Vitlöksnaan med koriander

Denna mjuka och smakrika vitlöksnaan är perfekt att servera som tillbehör till indiska rätter, eller att avnjutas direkt från ugnen med smält smör och färsk koriander.

Ingredienser:

  • 500 g vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk strösocker
  • 2 msk olivolja
  • 200 ml mjölk
  • 2 dl naturell yoghurt
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 50 g smält smör
  • Färsk koriander, grovhackad

Instruktioner:

  1. Blanda mjöl, salt, bakpulver och socker i en stor skål.
  2. Tillsätt olivolja, mjölk och yoghurt, och knåda till en smidig deg.
  3. Täck över degen med en fuktig duk och låt vila i 1 timme.
  4. Dela degen i små bollar och kavla ut dem till tunna, ovala bröd.
  5. Värm en stekpanna på medelhög värme.
  6. Pensla ena sidan av naan med lite av det smälta smöret och strö över lite av den hackade vitlöken.
  7. Stek naanbrödet med den smörade sidan nedåt tills det blir gyllene och får bubblor.
  8. Vänd naan och stek den andra sidan.
  9. Pensla de färdiga naanbröden med mer smält smör och toppa med färsk koriander.
  10. Servera varmt och njut!