Vietnamesiska vårrullar med räkor

Dessa fräscha och lätta vietnamesiska vårrullar är fyllda med saftiga räkor, krispiga grönsaker och doftande färska örter. Perfekt som förrätt eller lätt lunch.
Ingredienser:
- 12 st rispapper
- 200 g risnudlar
- 300 g räkor, skalade och kokta
- 1 morot, finstrimlad
- 1 gurka, strimlad
- 1 knippe färsk koriander
- 1 knippe färsk mynta
- Salladsblad
Sås:
- 3 msk hoisinsås
- 1 msk jordnötssmör
- 1 msk vatten
- 1 tsk limejuice
- 1 tsk sambal oelek
Instruktioner:
- Blötlägg risnudlarna enligt förpackningens anvisningar och låt rinna av.
- Förbered alla grönsaker och örter.
- Fyll en stor skål med varmt vatten och doppa ett rispapper i vattnet tills det mjuknar, cirka 10 sekunder.
- Placera det mjuka rispappret på en fuktig skärbräda.
- Lägg ett salladsblad, några risnudlar, räkor, morot, gurka, koriander och mynta i mitten av rispappret.
- Vik försiktigt in kanterna på rispappret och rulla ihop till en tight rulle.
- Upprepa med resterande rispapper och fyllning.
- Blanda ingredienserna till såsen i en liten skål.
- Servera vårrullarna med såsen vid sidan om för doppa.