Vietnamesiska vårrullar med räkor

Vietnamesiska vårrullar med räkor

Dessa fräscha och lätta vietnamesiska vårrullar är fyllda med saftiga räkor, krispiga grönsaker och doftande färska örter. Perfekt som förrätt eller lätt lunch.

Ingredienser:

  • 12 st rispapper
  • 200 g risnudlar
  • 300 g räkor, skalade och kokta
  • 1 morot, finstrimlad
  • 1 gurka, strimlad
  • 1 knippe färsk koriander
  • 1 knippe färsk mynta
  • Salladsblad

Sås:

  • 3 msk hoisinsås
  • 1 msk jordnötssmör
  • 1 msk vatten
  • 1 tsk limejuice
  • 1 tsk sambal oelek

Instruktioner:

  1. Blötlägg risnudlarna enligt förpackningens anvisningar och låt rinna av.
  2. Förbered alla grönsaker och örter.
  3. Fyll en stor skål med varmt vatten och doppa ett rispapper i vattnet tills det mjuknar, cirka 10 sekunder.
  4. Placera det mjuka rispappret på en fuktig skärbräda.
  5. Lägg ett salladsblad, några risnudlar, räkor, morot, gurka, koriander och mynta i mitten av rispappret.
  6. Vik försiktigt in kanterna på rispappret och rulla ihop till en tight rulle.
  7. Upprepa med resterande rispapper och fyllning.
  8. Blanda ingredienserna till såsen i en liten skål.
  9. Servera vårrullarna med såsen vid sidan om för doppa.