Vegetariska Enchiladas med Salsa och Guacamole

Vegetariska Enchiladas med Salsa och Guacamole

Dessa smakrika vegetariska enchiladas är fyllda med en saftig blandning av svarta bönor, majs och kryddor. De toppas med en hemlagad salsasås och krämig guacamole för en rätt som bjuder på både hetta och fräschör.

Ingredienser:

  • 8 stora tortillabröd
  • 1 burk (400 g) svarta bönor, sköljda och avrunna
  • 1 burk (200 g) majs
  • 1 röd paprika, tärnad
  • 1 lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk chilipulver
  • 200 g riven ost
  • 1 knippe färsk koriander, hackad
  • Salt och peppar

Salsasås:

  • 500 g passerade tomater
  • 1 liten lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk torkad oregano
  • Salt och peppar

Guacamole:

  • 2 avokado
  • 1 lime, saften
  • 1 liten tomat, finhackad
  • 1 liten rödlök, finhackad
  • Salt och peppar

Instruktioner:

  1. Förvärm ugnen till 200°C.

  2. Förbered salsasåsen: Hetta upp olivolja i en kastrull och fräs lök och vitlök tills de är mjuka. Tillsätt passerade tomater och oregano. Låt sjuda i 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.

  3. Hetta upp lite olja i en stekpanna och fräs lök, vitlök, röd paprika, svarta bönor och majs. Tillsätt spiskummin, paprikapulver och chilipulver. Krydda med salt och peppar. Koka i 5–7 minuter tills grönsakerna är mjuka.

  4. Fördela fyllningen jämt på tortillabröden och rulla ihop dem. Lägg i en ugnsform.

  5. Häll salsasåsen över enchiladasen och strö över den rivna osten.

  6. Grädda i ugnen i 15–20 minuter tills osten är gyllene och bubblig.

  7. Förbered guacamolen genom att mosa avokadon och blanda med limesaft, tomat, rödlök, salt och peppar.

  8. Toppa de färdiga enchiladasen med guacamole och hackad koriander före servering.

Njut av dessa härligt smakrika enchiladas som är fulla av smak och färg!