Vegetarisk chili med rostad majs och squash

Denna färgglada och smakrika vegetariska chili är full av härliga grönsaker och kryddor. Perfekt som en värmande måltid som imponerar både i smak och utseende.
Ingredienser:
- 2 msk olivolja
- 1 gul lök, hackad
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- 1 röd paprika, tärnad
- 1 grön paprika, tärnad
- 2 morötter, tärnade
- 1 burk (400 g) krossade tomater
- 1 burk (400 g) svarta bönor, sköljda och avrunna
- 1 burk (400 g) kidneybönor, sköljda och avrunna
- 1 stor zucchini, tärnad
- 150 g majs (färsk eller fryst)
- 1 tsk chilipulver
- 1 tsk paprika
- 1 tsk kummin
- Salt och peppar efter smak
- Färsk koriander, hackad
- 50 g fetaost, smulad (valfritt)
Instruktioner:
- Värm olivoljan i en stor gryta över medelhög värme. Tillsätt lök och vitlök, och fräs tills de är mjuka och doftande.
- Tillsätt röd och grön paprika samt morötter. Stek i några minuter tills grönsakerna börjar mjukna.
- Häll i de krossade tomaterna, svarta bönor, och kidneybönor. Blanda väl.
- Krydda med chilipulver, paprika, kummin, salt och peppar. Låt koka upp och sänk sedan värmen. Låt sjuda i 20 minuter.
- Under tiden, i en separat stekpanna, stek zucchinin och majsen i lite olja tills de är gyllene.
- Tillsätt den stekta zucchinin och majsen i grytan och låt koka i ytterligare 10 minuter.
- Smaka av med mer kryddor om det behövs. Toppa med hackad koriander och smulad fetaost innan servering.
- Servera varm tillsammans med bröd eller ris.