Vegetarisk chili med rostad majs och squash

Vegetarisk chili med rostad majs och squash

Denna färgglada och smakrika vegetariska chili är full av härliga grönsaker och kryddor. Perfekt som en värmande måltid som imponerar både i smak och utseende.

Ingredienser:

  • 2 msk olivolja
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 röd paprika, tärnad
  • 1 grön paprika, tärnad
  • 2 morötter, tärnade
  • 1 burk (400 g) krossade tomater
  • 1 burk (400 g) svarta bönor, sköljda och avrunna
  • 1 burk (400 g) kidneybönor, sköljda och avrunna
  • 1 stor zucchini, tärnad
  • 150 g majs (färsk eller fryst)
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk kummin
  • Salt och peppar efter smak
  • Färsk koriander, hackad
  • 50 g fetaost, smulad (valfritt)

Instruktioner:

  1. Värm olivoljan i en stor gryta över medelhög värme. Tillsätt lök och vitlök, och fräs tills de är mjuka och doftande.
  2. Tillsätt röd och grön paprika samt morötter. Stek i några minuter tills grönsakerna börjar mjukna.
  3. Häll i de krossade tomaterna, svarta bönor, och kidneybönor. Blanda väl.
  4. Krydda med chilipulver, paprika, kummin, salt och peppar. Låt koka upp och sänk sedan värmen. Låt sjuda i 20 minuter.
  5. Under tiden, i en separat stekpanna, stek zucchinin och majsen i lite olja tills de är gyllene.
  6. Tillsätt den stekta zucchinin och majsen i grytan och låt koka i ytterligare 10 minuter.
  7. Smaka av med mer kryddor om det behövs. Toppa med hackad koriander och smulad fetaost innan servering.
  8. Servera varm tillsammans med bröd eller ris.