Våfflor med pocherat ägg och bär

Våfflor med pocherat ägg och bär

En läcker kombination av sött och salt där fluffiga våfflor möter det krämiga från pocherade ägg och den fräscha smaken av bär. Perfekt för en lyxig brunch.

Ingredienser:

  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk socker
  • 2,5 dl mjölk
  • 2 ägg (ett till smeten och ett pocherat)
  • En nypa salt
  • 50 g smält smör
  • 100 g blandade bär (hallon, blåbär)
  • 2 msk lönnsirap
  • Valnötter, hackade
  • Florsocker att sikta över
  • Färska örter, t.ex. timjan

Instruktioner:

  1. I en stor skål, vispa ihop mjöl, bakpulver, socker och salt.
  2. Tillsätt mjölk, ett ägg och smält smör. Rör om tills smeten är jämn.
  3. Värm ett våffeljärn och grädda våfflorna tills de är gyllenbruna.
  4. För att pochera ägget, koka upp vatten i en kastrull. Sänk värmen så att vattnet sjuder lätt.
  5. Knäck ägget i en liten skål och häll försiktigt ner det i det sjudande vattnet. Låt sjuda i 3-4 minuter tills vitan är fast och gulan fortfarande rinnig.
  6. Lägg upp våfflorna på serveringsfat, toppa med det pocherade ägget.
  7. Lägg de blandade bären runt om, strö över hackade valnötter och sikta över lite florsocker.
  8. Ringla lönnsirap över och garnera med färska örter.

Servera genast och njut av den perfekta kombinationen av smaker och texturer!