Ugnsbakad Rigatoni med Köttfärs och Mozzarella

Ugnsbakad Rigatoni med Köttfärs och Mozzarella

Rigatoni är tjock och blir alldles knaprig och god i kanterna när man kör den kokta pastan i ugenn. Smakrik köttfärssås och smält mozzarella, perfekt för hela familjen eller på mysfesten!

Ingredienser:

  • 400 g rigatoni
  • 500 g nötfärs
  • 1 lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk torkad basilika
  • 2 burkar krossade tomater (à 400 g)
  • 1 msk tomatpuré
  • Salt och svartpeppar efter smak
  • 200 g mozzarella, skivad eller riven
  • 50 g riven parmesan
  • Färsk persilja, hackad (för garnering)

Instruktioner:

  1. Förvärm ugnen till 200°C.
  2. Koka rigatonin enligt förpackningens anvisningar tills den är al dente. Häll av och ställ åt sidan.
  3. Hetta upp lite olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs löken tills den är mjuk, tillsätt vitlöken och stek ytterligare en minut.
  4. Tillsätt nötfärsen i pannan och bryn tills den är genomstekt. Smula ner oregano och basilika.
  5. Rör ner krossade tomater, tomatpuré, salt och peppar. Låt såsen sjuda i 10-15 minuter tills den tjocknar något.
  6. Blanda den kokta rigatonin med köttfärssåsen och häll blandningen i en ugnsform.
  7. Toppa med mozzarella och parmesanost.
  8. Grädda i ugnen i 20-25 minuter eller tills osten är gyllenbrun och bubblig.
  9. Garnera med hackad persilja innan servering.

Italienarna kommer vara stolta över dig!