Ugnsbakad Rigatoni med Köttfärs och Mozzarella

Rigatoni är tjock och blir alldles knaprig och god i kanterna när man kör den kokta pastan i ugenn. Smakrik köttfärssås och smält mozzarella, perfekt för hela familjen eller på mysfesten!
Ingredienser:
- 400 g rigatoni
- 500 g nötfärs
- 1 lök, finhackad
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- 1 tsk torkad oregano
- 1 tsk torkad basilika
- 2 burkar krossade tomater (à 400 g)
- 1 msk tomatpuré
- Salt och svartpeppar efter smak
- 200 g mozzarella, skivad eller riven
- 50 g riven parmesan
- Färsk persilja, hackad (för garnering)
Instruktioner:
- Förvärm ugnen till 200°C.
- Koka rigatonin enligt förpackningens anvisningar tills den är al dente. Häll av och ställ åt sidan.
- Hetta upp lite olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs löken tills den är mjuk, tillsätt vitlöken och stek ytterligare en minut.
- Tillsätt nötfärsen i pannan och bryn tills den är genomstekt. Smula ner oregano och basilika.
- Rör ner krossade tomater, tomatpuré, salt och peppar. Låt såsen sjuda i 10-15 minuter tills den tjocknar något.
- Blanda den kokta rigatonin med köttfärssåsen och häll blandningen i en ugnsform.
- Toppa med mozzarella och parmesanost.
- Grädda i ugnen i 20-25 minuter eller tills osten är gyllenbrun och bubblig.
- Garnera med hackad persilja innan servering.
Italienarna kommer vara stolta över dig!