Ugnsbakad lax med rotfruktsgryta

En härligt mättande rätt med ugnsbakad lax serverad med en smakrik gryta av olika rotfrukter. Perfekt för en mysig middag!
Ingredienser:
- 4 laxfiléer
- 500 g små potatisar
- 3 morötter
- 2 rödbetor
- 1 gullök
- 2 vitlöksklyftor
- 3 dl grönsaksbuljong
- 2 msk olivolja
- 1 msk färsk dill
- Salt och svartpeppar efter smak
Instruktioner:
- Sätt ugnen på 200°C.
- Skala och tärna potatis, morötter och rödbetor. Hacka lök och vitlök.
- Värm 1 msk olivolja i en stor stekpanna och fräs lök och vitlök tills de är gyllene.
- Tillsätt potatis, morötter och rödbetor i pannan. Häll över grönsaksbuljong och låt koka upp. Sänk sedan värmen och låt sjuda i ca 20 minuter tills rotfrukterna mjuknar.
- Krydda laxfiléerna med salt och peppar och lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper. Ringla över 1 msk olivolja.
- Sätt in laxen i ugnen och baka i 12-15 minuter tills fisken är genomstekt.
- Servera laxen på en bädd av den smakrika rotfruitsgrytan och garnera med färsk dill.
Njut av en hälsosam och god middag!