Tomat- och basilikaquiche

Denna tomat- och basilikaquiche är en smakfull paj med en krämig fyllning och fräscha smaker av tomat, basilika och ost. Perfekt att servera som en lätt lunch eller middag.
Ingredienser:
- 1 färdig pajdeg
- 3 stora ägg
- 2 dl grädde
- 150 g riven ost (gärna cheddar eller gruyère)
- 2 dl körsbärstomater, skivade
- 1 lök, fint hackad
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- En näve färska basilikablad
- Salt och peppar efter smak
- Olivolja för stekning
Instruktioner:
- Förvärm ugnen till 200°C.
- Klä en pajform med den färdiga pajdegen och nagga botten med en gaffel. Förgrädda i cirka 10 minuter.
- Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och fräs löken och vitlöken tills de är mjuka.
- I en stor skål, vispa samman ägg och grädde. Tillsätt riven ost, den stekta löken och vitlöken, samt salt och peppar.
- Lägg de skivade tomaterna och basilikabladen jämnt över den förgräddade pajbotten. Häll ost- och gräddblandningen över.
- Grädda i ugnen i 25-30 minuter, eller tills fyllningen har stelnat och toppen är gyllenbrun.
- Låt quichen svalna något innan den serveras.
Servera med en fräsch sallad och njut!