Titel: Kryddig potatis- och ärtgryta

Beskrivning: Denna värmande gryta är full av smak och enkel att laga. Med mättande potatis, söta ärtor och en rik tomatbaserad sås, toppad med koriander, blir detta en favorit på middagsbordet.
Ingredienser:
- 500 g potatis, skalad och tärnad
- 1 lök, finhackad
- 2 vitlöksklyftor, hackade
- 1 msk riven ingefära
- 2 tomater, hackade
- 200 g frysta ärtor
- 2 msk vegetabilisk olja
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk korianderpulver
- 1/2 tsk gurkmeja
- 1 tsk chilipulver
- Salt efter smak
- 500 ml vegetabilisk buljong
- Färsk koriander, för garnering
- 1 msk sesamfrön, för garnering
Instruktioner:
- Värm oljan i en stor kastrull på medelvärme. Tillsätt lök och stek tills den är mjuk.
- Tillsätt vitlök och ingefära och fräs i ytterligare 1 minut.
- Lägg i spiskummin, korianderpulver, gurkmeja och chilipulver. Rör om och fräs i några sekunder tills kryddorna doftar.
- Tillsätt hackade tomater och koka tills de bryts ner och blandas med kryddorna.
- Lägg i de tärnade potatisarna och rör om så att de täcks med kryddblandningen.
- Häll i buljongen, tillsätt salt och låt grytan sjuda under lock i cirka 20 minuter eller tills potatisen är mjuk.
- Tillsätt ärtorna och låt grytan sjuda i ytterligare 5 minuter.
- Garnera med färsk koriander och sesamfrön före servering.
Njut av denna smakrika gryta serverad med varmt naanbröd eller ris!