Stekt fläskfilé med potatispuré och örtsallad

Denna rätt består av saftig stekt fläskfilé serverad på en krämig potatispuré, toppad med en frisk örtsallad. Perfekt för en lyxig middag.
Ingredienser:
- 600 g fläskfilé
- Salt och peppar efter smak
- 2 msk olivolja
- 1 msk smör
- 800 g potatis
- 100 ml mjölk
- 50 g smör
- 50 g blandade örter (t.ex. rucola, vattenkrasse)
- 1 msk rostade nötter, hackade
- 1 msk balsamvinäger
- 1 msk olivolja
- Salt och peppar efter smak
Instruktioner:
-
Skala och koka potatisen tills den är mjuk. Häll av vattnet och mosa den med mjölk och smör tills den är slät. Smaka av med salt och peppar.
-
Krydda fläskfilén med salt och peppar. Värm olivolja och smör i en stekpanna på medelhög värme. Stek fläskfilén runt om tills den har en fin brun yta och är genomstekt, cirka 15 minuter.
-
Blanda örterna med en blandning av balsamvinäger, olivolja, salt och peppar.
-
Lägg upp potatispurén på tallrikar, placera skivad fläskfilé ovanpå och toppa med örtsalladen. Strö över rostade nötter för extra crunch.
-
Servera genast och njut av denna smakfulla rätt!