Stekt fläskfilé med potatispuré och örtsallad

Stekt fläskfilé med potatispuré och örtsallad

Denna rätt består av saftig stekt fläskfilé serverad på en krämig potatispuré, toppad med en frisk örtsallad. Perfekt för en lyxig middag.

Ingredienser:

  • 600 g fläskfilé
  • Salt och peppar efter smak
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • 800 g potatis
  • 100 ml mjölk
  • 50 g smör
  • 50 g blandade örter (t.ex. rucola, vattenkrasse)
  • 1 msk rostade nötter, hackade
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk olivolja
  • Salt och peppar efter smak

Instruktioner:

  1. Skala och koka potatisen tills den är mjuk. Häll av vattnet och mosa den med mjölk och smör tills den är slät. Smaka av med salt och peppar.

  2. Krydda fläskfilén med salt och peppar. Värm olivolja och smör i en stekpanna på medelhög värme. Stek fläskfilén runt om tills den har en fin brun yta och är genomstekt, cirka 15 minuter.

  3. Blanda örterna med en blandning av balsamvinäger, olivolja, salt och peppar.

  4. Lägg upp potatispurén på tallrikar, placera skivad fläskfilé ovanpå och toppa med örtsalladen. Strö över rostade nötter för extra crunch.

  5. Servera genast och njut av denna smakfulla rätt!