Spicy Nudlar med Grönsaker och Sesamfrön

Spicy Nudlar med Grönsaker och Sesamfrön

Denna kryddiga nudelrätt kombinerar smakrika asiatiska smaker med en härlig hetta och krispiga grönsaker. Perfekt för en snabb och tillfredsställande måltid.

Ingredienser:

  • 250 g breda risnudlar
  • 200 g pak choi, strimlad
  • 1 röd paprika, skivad
  • 100 g svamp, skivad
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 2 msk vegetabilisk olja
  • 3 msk gochujang (koreansk chilipasta)
  • 2 msk sojasås
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk risvinäger
  • 1 msk sesamfrön
  • Salladslök, skivad för garnering

Instruktioner:

  1. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Skölj under kallt vatten och ställ åt sidan.
  2. Hetta upp vegetabilisk olja i en stor stekpanna på medelhög värme.
  3. Tillsätt vitlök och fräs snabbt tills den doftar.
  4. Lägg i pak choi, paprika och svamp. Fräs i 3-4 minuter tills grönsakerna börjar mjukna.
  5. Blanda gochujang, sojasås, sesamolja och risvinäger i en skål.
  6. Tillsätt den kokta nudlarna i grönsaksblandningen, häll över såsen och blanda väl så att allt täcks jämnt.
  7. Stek i ytterligare 2-3 minuter tills allt är varmt.
  8. Garnera med sesamfrön och skivad salladslök innan servering.

Njut av dessa smakrika nudlar som är både snabba och enkla att tillaga!