Spicy Nudlar med Grönsaker och Sesamfrön

Denna kryddiga nudelrätt kombinerar smakrika asiatiska smaker med en härlig hetta och krispiga grönsaker. Perfekt för en snabb och tillfredsställande måltid.
Ingredienser:
- 250 g breda risnudlar
- 200 g pak choi, strimlad
- 1 röd paprika, skivad
- 100 g svamp, skivad
- 2 vitlöksklyftor, hackade
- 2 msk vegetabilisk olja
- 3 msk gochujang (koreansk chilipasta)
- 2 msk sojasås
- 1 msk sesamolja
- 1 msk risvinäger
- 1 msk sesamfrön
- Salladslök, skivad för garnering
Instruktioner:
- Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Skölj under kallt vatten och ställ åt sidan.
- Hetta upp vegetabilisk olja i en stor stekpanna på medelhög värme.
- Tillsätt vitlök och fräs snabbt tills den doftar.
- Lägg i pak choi, paprika och svamp. Fräs i 3-4 minuter tills grönsakerna börjar mjukna.
- Blanda gochujang, sojasås, sesamolja och risvinäger i en skål.
- Tillsätt den kokta nudlarna i grönsaksblandningen, häll över såsen och blanda väl så att allt täcks jämnt.
- Stek i ytterligare 2-3 minuter tills allt är varmt.
- Garnera med sesamfrön och skivad salladslök innan servering.
Njut av dessa smakrika nudlar som är både snabba och enkla att tillaga!