Spaghetti med räkor och tomatsås

Spaghetti med räkor och tomatsås

Denna smakrika pasta kombinerar saftiga räkor med en fyllig och kryddig tomatsås. Perfekt för en mysig middagsstund med familj och vänner.

Ingredienser:

  • 400 g spaghetti
  • 300 g skalade räkor
  • 4 msk olivolja
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 röd chili, urkärnad och finhackad
  • 1 burk (400 g) krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk socker
  • Salt och peppar efter smak
  • En nypa torkad oregano
  • Färsk basilika, för garnering
  • Färsk persilja, hackad för garnering

Instruktioner:

  1. Koka spaghettin enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av och spara lite av pastavattnet.

  2. Hetta upp olivoljan i en stor stekpanna på medelvärme. Tillsätt vitlök och chili, och stek i några minuter tills de är mjuka och doftande.

  3. Tillsätt de krossade tomaterna, tomatpuré, socker, oregano, salt och peppar. Rör om och låt såsen sjuda i cirka 10 minuter tills den tjocknar något.

  4. Lägg i räkorna och låt dem koka med i såsen i cirka 3-4 minuter, eller tills de är genomkokta.

  5. Blanda den kokta spaghettin med tomatsåsen. Om såsen är för tjock kan du tillsätta lite av det sparade pastavattnet.

  6. Servera pastan varm, garnerad med färsk basilika och hackad persilja. Njut!