Spaghetti med räkor och tomatsås

Denna smakrika pasta kombinerar saftiga räkor med en fyllig och kryddig tomatsås. Perfekt för en mysig middagsstund med familj och vänner.
Ingredienser:
- 400 g spaghetti
- 300 g skalade räkor
- 4 msk olivolja
- 3 vitlöksklyftor, finhackade
- 1 röd chili, urkärnad och finhackad
- 1 burk (400 g) krossade tomater
- 2 msk tomatpuré
- 1 tsk socker
- Salt och peppar efter smak
- En nypa torkad oregano
- Färsk basilika, för garnering
- Färsk persilja, hackad för garnering
Instruktioner:
-
Koka spaghettin enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av och spara lite av pastavattnet.
-
Hetta upp olivoljan i en stor stekpanna på medelvärme. Tillsätt vitlök och chili, och stek i några minuter tills de är mjuka och doftande.
-
Tillsätt de krossade tomaterna, tomatpuré, socker, oregano, salt och peppar. Rör om och låt såsen sjuda i cirka 10 minuter tills den tjocknar något.
-
Lägg i räkorna och låt dem koka med i såsen i cirka 3-4 minuter, eller tills de är genomkokta.
-
Blanda den kokta spaghettin med tomatsåsen. Om såsen är för tjock kan du tillsätta lite av det sparade pastavattnet.
-
Servera pastan varm, garnerad med färsk basilika och hackad persilja. Njut!