Söta Munkbollar

Söta Munkbollar

Dessa gyllene munkbollar är en ljuvlig fröjd för smaklökarna. Krispiga på utsidan och fluffiga på insidan, de är perfekt att servera som en festlig dessert eller till en mysig fika. Doppa dem i lite florsocker och njut av den söta smaken som smälter i munnen.

Ingredienser:

  • 200 ml mjölk
  • 50 g smör
  • 500 g vetemjöl
  • 75 g strösocker
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 25 g jäst
  • Olja för fritering
  • Florsocker för garnering

Instruktioner:

  1. Värm mjölken tills den är fingervarm och lös upp jästen i den.
  2. Smält smöret och blanda det med mjölken.
  3. I en stor skål, blanda mjöl, strösocker, salt och vaniljsocker.
  4. Tillsätt äggen och mjölkblandningen. Arbeta degen tills den är smidig.
  5. Låt degen jäsa i ca 1 timme eller tills den har fördubblats i storlek.
  6. Kavla ut degen på en mjölad yta tills den är ca 1 cm tjock.
  7. Använd en rund kakform eller ett glas för att stansa ut små cirklar.
  8. Värm oljan i en kastrull till ca 180°C.
  9. Fritera munkarna i omgångar tills de är gyllenbruna, ca 2-3 minuter per sida.
  10. Låt dem rinna av på hushållspapper och pudra med florsocker innan servering.