Snickerdoodle-kakor

Snickerdoodle-kakor

Snickerdoodles är läckra och mjuka kakor med en krispig utsida tack vare en beläggning av kanel och socker. Perfekt till en kopp kaffe eller te!

Ingredienser:

  • 150 g rumstempererat smör
  • 200 g strösocker
  • 1 ägg
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 250 g vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 2 tsk mald kanel
  • 50 g strösocker (för att rulla kakorna i)
  • 2 tsk mald kanel (för att rulla kakorna i)

Instruktioner:

  1. Värm ugnen till 175°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
  2. Vispa smör och socker fluffigt i en stor skål. Tillsätt ägg och vaniljextrakt och blanda väl.
  3. Blanda ihop mjöl, bakpulver, salt och kanel i en annan skål. Tillsätt de torra ingredienserna till smörblandningen och rör tills det är en jämn deg.
  4. Blanda kanel och socker i en liten skål för att rulla kakorna i.
  5. Ta en matsked av kakdegen och rulla den till en boll. Doppa bollen i kanel- och sockerblandningen och lägg den på plåten. Upprepa med resten av degen, med lite mellanrum mellan kakorna.
  6. Grädda i ugnen i 10–12 minuter tills kakorna är gyllenbruna.
  7. Låt kakorna svalna på plåten i några minuter innan du flyttar dem till ett galler för att svalna helt.

Njut av dina hembakade snickerdoodles!