Snickerdoodle-kakor

Snickerdoodles är läckra och mjuka kakor med en krispig utsida tack vare en beläggning av kanel och socker. Perfekt till en kopp kaffe eller te!
Ingredienser:
- 150 g rumstempererat smör
- 200 g strösocker
- 1 ägg
- 1 tsk vaniljextrakt
- 250 g vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 0,5 tsk salt
- 2 tsk mald kanel
- 50 g strösocker (för att rulla kakorna i)
- 2 tsk mald kanel (för att rulla kakorna i)
Instruktioner:
- Värm ugnen till 175°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
- Vispa smör och socker fluffigt i en stor skål. Tillsätt ägg och vaniljextrakt och blanda väl.
- Blanda ihop mjöl, bakpulver, salt och kanel i en annan skål. Tillsätt de torra ingredienserna till smörblandningen och rör tills det är en jämn deg.
- Blanda kanel och socker i en liten skål för att rulla kakorna i.
- Ta en matsked av kakdegen och rulla den till en boll. Doppa bollen i kanel- och sockerblandningen och lägg den på plåten. Upprepa med resten av degen, med lite mellanrum mellan kakorna.
- Grädda i ugnen i 10–12 minuter tills kakorna är gyllenbruna.
- Låt kakorna svalna på plåten i några minuter innan du flyttar dem till ett galler för att svalna helt.
Njut av dina hembakade snickerdoodles!