Smörrebröd med rökt lax och krämig dillkvarg

Smörrebröd med rökt lax och krämig dillkvarg

Denna smörgås är en perfekt kombination av krämig kvarg och smakrik rökt lax. Med en frisk touch av dill är det ett underbart val för frukost eller lunch.

Ingredienser:

  • 2 skivor surdegsbröd
  • 100 g rökt lax
  • 100 g kvarg
  • 2 msk finhackad färsk dill
  • 1 msk citronsaft
  • Salt och peppar
  • Färska dillkvistar för garnering

Instruktioner:

  1. Rosta surdegsbrödskivorna lätt tills de är gyllenbruna.
  2. Blanda kvarg med finhackad dill och citronsaft i en skål. Smaka av med salt och peppar.
  3. Bred ett generöst lager av dillkvargen över de rostade brödskivorna.
  4. Lägg skivorna av rökt lax ovanpå kvargen.
  5. Garnera med färska dillkvistar och strö över lite extra svartpeppar om så önskas.
  6. Servera omedelbart och njut av den fräscha och krämiga smaken!