Sichuan-inspirerad kyckling med grönsaker

Sichuan-inspirerad kyckling med grönsaker

Denna Sichuan-inspirerade kycklingrätt är en smakrik och het upplevelse. Perfekt balanserad med krispiga grönsaker och en fyllig sås, ger den en härlig kick som för tankarna till det kinesiska köket.

Ingredienser:

  • 500 g kycklingfilé, skuren i bitar
  • 1 röd paprika, skuren i bitar
  • 1 grön paprika, skuren i bitar
  • 1 gul lök, skivad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 tsk riven ingefära
  • 3 msk soja
  • 2 msk risvinäger
  • 2 msk hoisinsås
  • 1 msk chilipasta (t.ex. sambal oelek)
  • 1 msk majsstärkelse
  • 50 ml vatten
  • 2 msk sesamolja
  • 1 msk rostade sesamfrön
  • Salt och peppar efter smak
  • Färsk koriander till garnering

Instruktioner:

  1. Blanda kycklingbitar med majsstärkelse, salt och peppar.
  2. Hetta upp sesamoljan i en stor stekpanna eller wok. Stek kycklingbitarna tills de är gyllenbruna och genomstekta. Ta ur pannan och ställ åt sidan.
  3. Tillsätt lite mer olja i pannan om det behövs, och fräs vitlök och ingefära tills det doftar.
  4. Lägg i paprikorna och löken i pannan och stek på medelhög värme tills de är mjuka men fortfarande krispiga.
  5. Blanda soja, risvinäger, hoisinsås, chilipasta och vatten i en skål. Häll såsblandningen över grönsakerna i pannan.
  6. Tillsätt kycklingen tillbaka i pannan och blanda väl så att allt blir täckt av såsen. Låt puttra i några minuter tills såsen tjocknar.
  7. Servera genast, toppad med rostade sesamfrön och färsk koriander.

Njut av denna kryddiga och smakrika rätt med kokt ris eller nudlar!