Sichuan-inspirerad kyckling med grönsaker

Denna Sichuan-inspirerade kycklingrätt är en smakrik och het upplevelse. Perfekt balanserad med krispiga grönsaker och en fyllig sås, ger den en härlig kick som för tankarna till det kinesiska köket.
Ingredienser:
- 500 g kycklingfilé, skuren i bitar
- 1 röd paprika, skuren i bitar
- 1 grön paprika, skuren i bitar
- 1 gul lök, skivad
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 1 tsk riven ingefära
- 3 msk soja
- 2 msk risvinäger
- 2 msk hoisinsås
- 1 msk chilipasta (t.ex. sambal oelek)
- 1 msk majsstärkelse
- 50 ml vatten
- 2 msk sesamolja
- 1 msk rostade sesamfrön
- Salt och peppar efter smak
- Färsk koriander till garnering
Instruktioner:
- Blanda kycklingbitar med majsstärkelse, salt och peppar.
- Hetta upp sesamoljan i en stor stekpanna eller wok. Stek kycklingbitarna tills de är gyllenbruna och genomstekta. Ta ur pannan och ställ åt sidan.
- Tillsätt lite mer olja i pannan om det behövs, och fräs vitlök och ingefära tills det doftar.
- Lägg i paprikorna och löken i pannan och stek på medelhög värme tills de är mjuka men fortfarande krispiga.
- Blanda soja, risvinäger, hoisinsås, chilipasta och vatten i en skål. Häll såsblandningen över grönsakerna i pannan.
- Tillsätt kycklingen tillbaka i pannan och blanda väl så att allt blir täckt av såsen. Låt puttra i några minuter tills såsen tjocknar.
- Servera genast, toppad med rostade sesamfrön och färsk koriander.
Njut av denna kryddiga och smakrika rätt med kokt ris eller nudlar!