Sesamglaserad kyckling med nudlar

Sesamglaserad kyckling med nudlar

Saftig kyckling med en smakrik sesamglasyr som balanseras perfekt med mjuka nudlar och färska örter. Enkel att laga och full av smak, denna rätt kommer imponerar på middagsbordet.

Ingredienser:

  • 500 g kycklingbröst
  • 200 g äggnudlar (eller spaghetti går också bra om du häller lite bakpulver i kokvattnet)
  • 2 msk sesamolja
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 msk färsk ingefära, riven
  • 3 msk soja
  • 2 msk honung
  • 1 msk risvinäger
  • 1 msk sesamfrön
  • 1 knippe färsk koriander, hackad
  • Färsk basilika för garnering
  • Salt och peppar efter smak

Instruktioner:

  1. Koka äggnudlarna enligt förpackningens anvisningar. Häll av vattnet och ställ åt sidan.
  2. Hetta upp en stekpanna på medelvärme och tillsätt sesamoljan.
  3. Skär kycklingbrösten i bitar och krydda med salt och peppar. Lägg dem i stekpannan och stek tills de är gyllenbruna och genomstekta.
  4. Tillsätt pressad vitlök och riven ingefära i pannan med kycklingen och fräs i ytterligare 1-2 minuter.
  5. Blanda ihop soja, honung och risvinäger i en skål. Häll blandningen över kycklingen i stekpannan och låt det puttra tills såsen tjocknar.
  6. Strö över sesamfrön och hackad koriander.
  7. Lägg upp de kokta nudlarna på tallrikar och lägg den glaserade kycklingen ovanpå.
  8. Garnera med färsk basilika och servera genast.

Njut av denna välsmakande och doftande rätt!