Philly cheese steak sandwich

En amerikansk klassiker. Använd baguette eller något gott briochebröd från butiken. Sen är det bara att sätta igång!
Ingredienser
- 200 g nötkött (t.ex. entrecote), halvtinat
- 1 gul lök
- 2 msk smör eller matfett
- Salt och svartpeppar efter smak
- 75 g riven mozzarellaost
- 75 g riven cheddarost
- 1 baguette
- 1 dl majonnäs
Gör så här
-
Förbered ingredienserna:
- Skär köttet i tunna skivor. Om köttet är halvtinat blir det enklare att få riktigt tunna skivor.
- Skala löken och hacka den grovt i mindre bitar.
-
Stek löken:
- Värm upp 1 msk smör eller matfett i en stor stekpanna på medelhög värme.
- Lägg i den hackade löken och stek tills den blir mjuk och gyllene. Rör om då och då för att undvika att den bränns.
- Lägg den stekta löken åt sidan på en tallrik.
-
Stek köttet:
- Tillsätt ytterligare 1 msk smör i samma stekpanna och höj värmen något.
- Stek det skivade köttet i omgångar så att det får fin yta utan att koka. Undvik att lägga i för mycket kött samtidigt.
- Krydda med salt och svartpeppar.
-
Blanda kött och lök:
- När allt kött är stekt, sänk värmen till medel och lägg tillbaka den stekta löken i stekpannan.
- Rör om så att kött och lök blandas ordentligt.
-
Smält osten:
- Forma kött- och lökblandningen till en avlång "limpa" i stekpannan.
- Strö över den rivna mozzarellan och cheddarosten så att det täcker köttet.
- Låt stå några minuter på låg värme tills osten har smält helt.
-
Förbered brödet:
- Halvera baguetten på längden så att du får en över- och underdel.
- Bred ett jämnt lager majonnäs på insidan av båda brödhalvorna.
-
Montera och servera:
- Fyll baguetten med den smälta kött- och ostblandningen.
- Tryck lätt ihop brödet och dela det eventuellt i mindre bitar.
- Servera direkt medan det är varmt.