Philly cheese steak sandwich

Philly cheese steak sandwich

En amerikansk klassiker. Använd baguette eller något gott briochebröd från butiken. Sen är det bara att sätta igång!

Ingredienser

  • 200 g nötkött (t.ex. entrecote), halvtinat
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör eller matfett
  • Salt och svartpeppar efter smak
  • 75 g riven mozzarellaost
  • 75 g riven cheddarost
  • 1 baguette
  • 1 dl majonnäs

Gör så här

  1. Förbered ingredienserna:

    • Skär köttet i tunna skivor. Om köttet är halvtinat blir det enklare att få riktigt tunna skivor.
    • Skala löken och hacka den grovt i mindre bitar.
  2. Stek löken:

    • Värm upp 1 msk smör eller matfett i en stor stekpanna på medelhög värme.
    • Lägg i den hackade löken och stek tills den blir mjuk och gyllene. Rör om då och då för att undvika att den bränns.
    • Lägg den stekta löken åt sidan på en tallrik.
  3. Stek köttet:

    • Tillsätt ytterligare 1 msk smör i samma stekpanna och höj värmen något.
    • Stek det skivade köttet i omgångar så att det får fin yta utan att koka. Undvik att lägga i för mycket kött samtidigt.
    • Krydda med salt och svartpeppar.
  4. Blanda kött och lök:

    • När allt kött är stekt, sänk värmen till medel och lägg tillbaka den stekta löken i stekpannan.
    • Rör om så att kött och lök blandas ordentligt.
  5. Smält osten:

    • Forma kött- och lökblandningen till en avlång "limpa" i stekpannan.
    • Strö över den rivna mozzarellan och cheddarosten så att det täcker köttet.
    • Låt stå några minuter på låg värme tills osten har smält helt.
  6. Förbered brödet:

    • Halvera baguetten på längden så att du får en över- och underdel.
    • Bred ett jämnt lager majonnäs på insidan av båda brödhalvorna.
  7. Montera och servera:

    • Fyll baguetten med den smälta kött- och ostblandningen.
    • Tryck lätt ihop brödet och dela det eventuellt i mindre bitar.
    • Servera direkt medan det är varmt.