Rostade Grönsakspytt

Denna färgglada och smakrika grönsakspytt är perfekt som både en huvudrätt eller ett härligt tillbehör. Med en blandning av paprika, potatis, lök och kryddor skapas en unikt smakfull rätt som lätt blir en favorit på bordet.
Ingredienser:
- 2 röda paprikor
- 2 gula paprikor
- 500 g potatis
- 1 stor röd lök
- 2 msk olivolja
- 1 tsk torkad timjan
- 1 tsk paprikapulver
- Salt och peppar efter smak
- Färska örter, t.ex. persilja, för garnering
Instruktioner:
- Förvärm ugnen till 200°C.
- Skär paprikorna i bitar och potatisarna i små tärningar.
- Skala och hacka den röda löken grovt.
- Lägg alla grönsaker i en stor skål, tillsätt olivolja, timjan, paprikapulver, salt och peppar.
- Blanda väl så att alla ingredienser täcks av kryddorna.
- Sprid ut grönsakerna jämnt på en bakplåt med bakplåtspapper.
- Rosta i ugnen i cirka 25-30 minuter, eller tills de är gyllene och genomstekta. Rör om då och då för jämn rostning.
- Ta ut ur ugnen och låt svalna några minuter.
- Strö över färska örter innan servering.
Njut av denna smakliga och färgglada grönsakspytt!