Ris med kryddig köttfärs och paprika
En färgglad blandning av stekt ris med kryddig köttfärs och saftig paprika. Enkel och snabb att tillaga, perfekt för en vardagsmiddag med asiatisk touch.
Ingredienser:
- 300 g köttfärs
- 2 dl jasminris
- 1 röd paprika
- 1 gul paprika
- 1 lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk chilipulver
- Salt och peppar
- 2 msk soja
- 1 msk olja
- Färsk persilja, hackad (till garnering)
Instruktioner:
-
Koka jasminriset enligt anvisningarna på förpackningen.
-
Hacka lök, vitlök och paprikor.
-
Hetta upp oljan i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt lök och vitlök och fräs tills de blir mjuka.
-
Lägg i köttfärsen, bryn den och krydda med paprikapulver, chilipulver, salt och peppar.
-
Tillsätt de hackade paprikorna och stek ytterligare i några minuter tills paprikorna blir mjuka.
-
Häll i den kokta riset i stekpannan och blanda väl med köttfärsblandningen.
-
Tillsätt sojan och rör om så att allt blandar sig väl och blir genomvarmt.
-
Smaka av med mer salt och peppar om nödvändigt.
-
Servera i skålar och garnera med färsk hackad persilja.