Rigatoni med köttfärssås

Rigatoni med köttfärssås

Denna klassiska italienska rätt kombinerar perfekt kokt rigatoni med en mustig och smakrik köttfärssås. Perfekt för en snabb och mättande middag.

Ingredienser:

  • 400 g rigatoni
  • 500 g nötfärs
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 2 morötter, tärnade
  • 2 selleristjälkar, tärnade
  • 400 g krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 dl rött vin
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk torkad basilika
  • Salt och peppar efter smak
  • Olivolja för stekning
  • Färsk persilja, hackad (till garnering)
  • Parmesanost, riven (till servering)

Instruktioner:

  1. Koka rigatoni enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet och ställ åt sidan.
  2. Hetta upp lite olivolja i en stor stekpanna över medelhög värme. Tillsätt lök och vitlök, och fräs tills det är mjukt.
  3. Tillsätt morötter och selleri, och fräs tills de är mjuka.
  4. Lägg i nötfärsen och bryn tills den är genomstekt.
  5. Tillsätt tomatpuré och blanda väl. Häll i rött vin och låt det reducera något.
  6. Häll i krossade tomater och tillsätt oregano och basilika. Låt såsen sjuda i 15-20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  7. Blanda den kokta rigatonin med köttfärssåsen.
  8. Servera med färsk persilja och riven parmesanost på toppen.

Njut av din läckra pastarätt!