Rigatoni med köttfärssås

Denna klassiska italienska rätt kombinerar perfekt kokt rigatoni med en mustig och smakrik köttfärssås. Perfekt för en snabb och mättande middag.
Ingredienser:
- 400 g rigatoni
- 500 g nötfärs
- 1 gul lök, finhackad
- 2 vitlöksklyftor, hackade
- 2 morötter, tärnade
- 2 selleristjälkar, tärnade
- 400 g krossade tomater
- 2 msk tomatpuré
- 1 dl rött vin
- 1 tsk torkad oregano
- 1 tsk torkad basilika
- Salt och peppar efter smak
- Olivolja för stekning
- Färsk persilja, hackad (till garnering)
- Parmesanost, riven (till servering)
Instruktioner:
- Koka rigatoni enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet och ställ åt sidan.
- Hetta upp lite olivolja i en stor stekpanna över medelhög värme. Tillsätt lök och vitlök, och fräs tills det är mjukt.
- Tillsätt morötter och selleri, och fräs tills de är mjuka.
- Lägg i nötfärsen och bryn tills den är genomstekt.
- Tillsätt tomatpuré och blanda väl. Häll i rött vin och låt det reducera något.
- Häll i krossade tomater och tillsätt oregano och basilika. Låt såsen sjuda i 15-20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Blanda den kokta rigatonin med köttfärssåsen.
- Servera med färsk persilja och riven parmesanost på toppen.
Njut av din läckra pastarätt!