Potatis- och morotsbiffar med örtsallad

Potatis- och morotsbiffar med örtsallad

Dessa härliga potatis- och morotsbiffar är krispiga utanpå och mjuka inuti. De serveras med en fräsch örtsallad för en perfekt kombination av smaker och texturer.

Ingredienser:

  • 500 g potatis
  • 3 morötter
  • 1 gul lök
  • 2 ägg
  • 50 g vetemjöl
  • Salt och peppar
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk smör

Örtsallad:

  • 1 dl blandade örter (t.ex. basilika, persilja och koriander)
  • 1 msk citronsaft
  • 2 msk olivolja
  • Salt och peppar

Instruktioner:

  1. Skala potatisen och morötterna. Riv potatisen och morötterna grovt.
  2. Hacka löken fint.
  3. Blanda potatis, morötter, lök, ägg och mjöl i en stor skål. Krydda med salt och peppar.
  4. Hetta upp olivolja och smör i en stekpanna på medelvärme.
  5. Forma små biffar av potatisblandningen och stek dem i några minuter på varje sida tills de är gyllenbruna och genomstekta.
  6. För örtsalladen, blanda örterna med citronsaft, olivolja, salt och peppar i en skål.
  7. Servera biffarna varma tillsammans med örtsalladen på toppen.