Potatis- och morotsbiffar med örtsallad

Dessa härliga potatis- och morotsbiffar är krispiga utanpå och mjuka inuti. De serveras med en fräsch örtsallad för en perfekt kombination av smaker och texturer.
Ingredienser:
- 500 g potatis
- 3 morötter
- 1 gul lök
- 2 ägg
- 50 g vetemjöl
- Salt och peppar
- 2 msk olivolja
- 1 msk smör
Örtsallad:
- 1 dl blandade örter (t.ex. basilika, persilja och koriander)
- 1 msk citronsaft
- 2 msk olivolja
- Salt och peppar
Instruktioner:
- Skala potatisen och morötterna. Riv potatisen och morötterna grovt.
- Hacka löken fint.
- Blanda potatis, morötter, lök, ägg och mjöl i en stor skål. Krydda med salt och peppar.
- Hetta upp olivolja och smör i en stekpanna på medelvärme.
- Forma små biffar av potatisblandningen och stek dem i några minuter på varje sida tills de är gyllenbruna och genomstekta.
- För örtsalladen, blanda örterna med citronsaft, olivolja, salt och peppar i en skål.
- Servera biffarna varma tillsammans med örtsalladen på toppen.