Pasta med Köttfärsås och Parmesan

En klassisk italiensk rätt där rustik köttfärssås möter al dente pasta, toppad med riven parmesan och färska örter. Perfekt för en mysig middag med familjen.
Ingredienser:
- 400 g rigatoni
- 500 g köttfärs (blandfärs)
- 1 lök, finhackad
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- 1 morot, finhackad
- 2 selleristjälkar, finhackade
- 1 burk (400 g) krossade tomater
- 2 msk tomatpuré
- 1 dl rött vin
- 1 tsk torkad oregano
- 1 tsk torkad basilika
- Salt och peppar efter smak
- 100 g riven parmesanost
- Färsk basilika eller persilja till garnering
- Olivolja
Instruktioner:
- Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av och ställ åt sidan.
- Hetta upp lite olivolja i en stor stekpanna. Tillsätt lök, vitlök, morot och selleri, och fräs tills de är mjuka.
- Lägg i köttfärsen och bryn tills den är genomstekt. Krydda med oregano, basilika, salt och peppar.
- Häll i tomatpuré och blanda väl. Tillsätt sedan rött vin och låt det koka upp.
- Tillsätt krossade tomater och låt såsen sjuda i ca 20 minuter tills den är tjock och smakrik. Smaka av med salt och peppar.
- Blanda pastan med såsen och servera varm.
- Toppa med riven parmesan och färska örter.