Panko-rullad sushi med spenatfyllning

Panko-rullad sushi med spenatfyllning

Beskrivning: Njut av en krispig twist på traditionell sushi med dessa panko-rullade sushi-bitar. De fylls med en smakrik spenatblandning och har en härligt gyllenbrun och krispig utsida som är perfekt till kvällens middag eller som en elegant förrätt.

Ingredienser:

  • 200 g sushi ris
  • 400 ml vatten
  • 3 msk risvinäger
  • 1 msk socker
  • 1 tsk salt
  • 200 g färsk spenat
  • 1 msk sesamolja
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 4 nori-ark
  • 100 g panko-ströbröd
  • 2 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • Olja för fritering
  • Salt och peppar efter smak

Instruktioner:

  1. Skölj sushiriset under kallt vatten tills vattnet är klart. Koka upp riset med 400 ml vatten, sänk sedan värmen och låt sjuda under lock i 10-12 minuter. Ta av från värmen och låt stå i 10 minuter.

  2. Blanda risvinäger, socker och salt. Värm tills sockret lösts upp. Rör ner blandningen i det kokta riset och låt det svalna till rumstemperatur.

  3. Värm sesamolja i en panna och fräs vitlöken kort. Tillsätt spenaten och stek tills den är mjuk. Krydda med salt och peppar. Låt spenaten svalna och krama sedan ur överflödig vätska.

  4. Lägg ett nori-ark på en bambumatta. Bred ut ett jämnt lager sushiris över nori-arket, lämna en kant av cirka 2 cm högst upp.

  5. Lägg spenatblandningen i en sträng längs med nedre delen av riset. Rulla samman till en tight rulle, fukta kanten som är kvar med lite vatten för att försegla den.

  6. Upprepa med resterande nori och fyllning.

  7. Lägg vetemjöl, uppvispade ägg och panko i separata skålar. Rulla sushirullarna först i mjöl, sedan i ägg och sist i panko.

  8. Hetta upp olja i en djup kastrull till 175°C. Fritera rullarna tills de är gyllenbruna och krispiga. Låt rinna av på papper.

  9. Skär varje rulle i bitar och servera varmt.