Panko-rullad sushi med spenatfyllning

Beskrivning: Njut av en krispig twist på traditionell sushi med dessa panko-rullade sushi-bitar. De fylls med en smakrik spenatblandning och har en härligt gyllenbrun och krispig utsida som är perfekt till kvällens middag eller som en elegant förrätt.
Ingredienser:
- 200 g sushi ris
- 400 ml vatten
- 3 msk risvinäger
- 1 msk socker
- 1 tsk salt
- 200 g färsk spenat
- 1 msk sesamolja
- 1 vitlöksklyfta, finhackad
- 4 nori-ark
- 100 g panko-ströbröd
- 2 ägg
- 1 dl vetemjöl
- Olja för fritering
- Salt och peppar efter smak
Instruktioner:
-
Skölj sushiriset under kallt vatten tills vattnet är klart. Koka upp riset med 400 ml vatten, sänk sedan värmen och låt sjuda under lock i 10-12 minuter. Ta av från värmen och låt stå i 10 minuter.
-
Blanda risvinäger, socker och salt. Värm tills sockret lösts upp. Rör ner blandningen i det kokta riset och låt det svalna till rumstemperatur.
-
Värm sesamolja i en panna och fräs vitlöken kort. Tillsätt spenaten och stek tills den är mjuk. Krydda med salt och peppar. Låt spenaten svalna och krama sedan ur överflödig vätska.
-
Lägg ett nori-ark på en bambumatta. Bred ut ett jämnt lager sushiris över nori-arket, lämna en kant av cirka 2 cm högst upp.
-
Lägg spenatblandningen i en sträng längs med nedre delen av riset. Rulla samman till en tight rulle, fukta kanten som är kvar med lite vatten för att försegla den.
-
Upprepa med resterande nori och fyllning.
-
Lägg vetemjöl, uppvispade ägg och panko i separata skålar. Rulla sushirullarna först i mjöl, sedan i ägg och sist i panko.
-
Hetta upp olja i en djup kastrull till 175°C. Fritera rullarna tills de är gyllenbruna och krispiga. Låt rinna av på papper.
-
Skär varje rulle i bitar och servera varmt.