Ostfylld vitlöksbaguette

Ostfylld vitlöksbaguette är perfekt trycka ner när man är jättehungrig. Här behöver du inte baka något, det är ett snabbrecept för den late. Krispig och krämig med smält ost och en härlig vitlökssmak. Ät den som ett tillbehör med en liten sallad eller bara rakt upp och ner.
Ingredienser:
- 1 baguette
- 100 g smör, rumsvarmt
- 3 vitlöksklyftor, pressade
- 200 g riven ost (gärna mozzarella och cheddar)
- 1 msk finhackad persilja
- Salt och peppar efter smak
Instruktioner:
- Sätt ugnen på 200°C.
- Skär baguetten i skivor, men låt dem sitta ihop i botten så att brödet fortfarande är helt.
- Blanda smöret med den pressade vitlöken, lite salt och peppar.
- Fördela vitlökssmöret mellan skivorna och ovanpå baguetten.
- Fyll skårorna i baguetten med den rivna osten.
- Placera baguetten på en bakplåt och grädda i ugnen i ca 10-15 minuter, eller tills osten har smält och blivit gyllene.
- Ta ut ur ugnen och strö över hackad persilja.
- Servera varm och njut av denna krämiga delikatess!