Ost- och köttfylld baguette

Ost- och köttfylld baguette

Denna läckra baguette är perfekt för en snabb och mättande lunch. Med bara saftigt kött, smält ost och färska tomater känns det kanske som alldeles för simpelt för att kallas en riktig rätt men man ska inte underskatta matiga mackor.

Ingredienser:

  • 1 baguette (gärna surdegsbaguett)
  • 200 g tunt skivad entrecotte
  • 4 skivor ost som som
  • smälter fint (t.ex. cheddar eller gouda)
  • 1 liten lök, tunt skivad
  • 1 tomat, skivad
  • 1 stor klick smör och sen en till
  • Salt och peppar

Instruktioner:

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Fräs löken i smör i en stekpanna på medelvärme tills den blir gyllenbrun. Ju längre tid du har desto bättre. Men 20 minuter blir lagom. Ta bort från pannan och lägg åt sidan.
  3. Tillsätt köttet i samma stekpanna med ännu mer smör på hög värme och stek tills det får en fin yta. Det är tunt så det går jättesnabbt! Krydda med salt och peppar.
  4. Dela baguetten på längden och bred ett tunt lager majonäs.
  5. Fyll den med köttet, löken och ostskivorna.
  6. Lägg baguetten på en bakplåt och sätt in i ugnen tills osten har smält och brödet är krispigt, cirka 5-7 minuter.
  7. Ta ut ur ugnen och tillsätt tomatskivorna innan servering. salta och peppra tomaterna!
  8. Dela mackan på mitten för att den ska vara enklare att äta eller tryck in den i munnen som den är.