Nötkötts-Pho

Nötkötts-Pho

Pho är en mustig och smakrik vietnamesisk soppa med mörkokt nötkött, färska örter och risnudlar. Den är perfekt att laga när du vill ha en värmande och mättande måltid.

Ingredienser:

  • 500 g nötkött (t.ex. bog eller bringa)
  • 200 g risnudlar
  • 2 liter vatten
  • 1 gul lök, halverad
  • 1 bit ingefära (ca 5 cm), skivad
  • 3 stjärnanis
  • 1 kanelstång
  • 2 msk fisksås
  • 1 msk socker
  • 1 tsk salt
  • 2 salladslökar, skivade
  • En handfull färsk koriander
  • En handfull färsk basilika
  • 1 lime, klyftad
  • Färskt chili, skivad (valfritt)

Instruktioner:

  1. Koka upp 2 liter vatten i en stor kastrull. Lägg i nötköttet och låt det koka i 5 minuter. Ta bort köttet och skölj det under rinnande vatten. Häll bort vattnet och rengör kastrullen.
  2. Lägg tillbaka köttet i kastrullen och tillsätt lök, ingefära, stjärnanis, kanelstång och 2 liter färskt vatten. Låt sjuda i cirka 1,5 timmar tills köttet är mört.
  3. Ta upp köttet och skiva det. Sila buljongen och återför den till kastrullen.
  4. Tillsätt fisksås, socker och salt i buljongen. Smaka av och justera kryddningen vid behov.
  5. Koka risnudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Fördela nudlarna i serveringsskålar.
  6. Lägg skivat nötkött över nudlarna och häll het buljong över så att det täcker.
  7. Garnera med salladslök, koriander, basilika och lime. Tillsätt chili om du vill ha lite hetta.
  8. Servera genast och njut av din varma och välsmakande Pho!