Lammgryta med pärlcouscous

Lammgryta med pärlcouscous

Denna mustiga lammgryta kombinerar möra lammköttbullar med smakrik tomatsås och mättande pärlcouscous. Perfekt för att värma upp en kall kväll, denna rätt är både trösterik och lyxig.

Ingredienser:

  • 500 g lammfärs
  • 1 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk kummin
  • 1 msk olivolja
  • 1 lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 burk krossade tomater (400 g)
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk kanel
  • 5 dl vatten
  • 200 g pärlcouscous
  • Färsk persilja, för garnering
  • Riven parmesan, för servering

Instruktioner:

  1. Blanda lammfärs, ägg, ströbröd, salt, peppar och kummin i en skål. Forma små köttbullar.
  2. Värm olivoljan i en stor gryta på medelvärme. Stek köttbullarna tills de är gyllenbruna runtom. Ta upp och lägg åt sidan.
  3. Tillsätt lök och vitlök i grytan och stek tills mjuka.
  4. Lägg i krossade tomater, paprika och kanel. Koka upp och låt sjuda i 10 minuter.
  5. Häll i vatten och pärlcouscous i såsen. Rör om och tillsätt köttbullarna. Låt sjuda i 15-20 minuter tills couscousen är mjuk och köttbullarna är genomkokta.
  6. Smaka av och justera kryddningen om det behövs.
  7. Servera grytan varm, garnerad med hackad persilja och riven parmesan.