Kycklingkebab med hemmagjord vitlökssås

På de flesta ställen i världen skulle det här snarare kallas för shawarma. Men nu är vi i Sverige och därför är kebab ett adekvat ord. Nog om senantik. En smakrik och kryddig kycklingrätt, inlindad i ett mjukt bröd med färska grönsaker och en krämig vitlökssås. Det är det oavsett om vi kallar det kycklingshawarma eller kycklingkebab.
Ingredienser:
- 500 g kycklinglårfilé, skuren i strimlor (låren är fetare och godare än brösten!)
- 2 msk olivolja
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk paprika
- 1 tsk kanel
- 1/2 tsk chilipulver
- Salt och peppar efter smak
- 4 stora libabröd eller tortillabröd
- 200 g cocktailtomater, skurna i halvor
- 1 rödlök, tunt skivad
- Färsk koriander, grovhackad
Vitlökssås:
- 2 dl grekisk yoghurt
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- 1 msk citronsaft
- Salt och peppar efter smak
Instruktioner:
-
I en stor skål, blanda olivolja, spiskummin, paprika, kanel, chilipulver, salt och peppar. Tillsätt kycklingen och blanda väl. Låt marinera i 20 minuter.
-
Hetta upp en stekpanna på medelhög värme och stek kycklingen tills den är gyllenbrun och genomstekt, ca 8-10 minuter.
-
Under tiden, blanda ingredienserna till vitlökssåsen i en liten skål och ställ åt sidan.
-
Värm bröden lätt på en torr stekpanna.
-
Lägg kycklingen i mitten av varje bröd. Toppa med cocktailtomater, rödlök och koriander.
-
Ringla över vitlökssåsen och rulla ihop bröden.
-
Servera genast med extra sås vid sidan om.