Kycklingkebab med hemmagjord vitlökssås

Kycklingkebab med hemmagjord vitlökssås

På de flesta ställen i världen skulle det här snarare kallas för shawarma. Men nu är vi i Sverige och därför är kebab ett adekvat ord. Nog om senantik. En smakrik och kryddig kycklingrätt, inlindad i ett mjukt bröd med färska grönsaker och en krämig vitlökssås. Det är det oavsett om vi kallar det kycklingshawarma eller kycklingkebab.

Ingredienser:

  • 500 g kycklinglårfilé, skuren i strimlor (låren är fetare och godare än brösten!)
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk kanel
  • 1/2 tsk chilipulver
  • Salt och peppar efter smak
  • 4 stora libabröd eller tortillabröd
  • 200 g cocktailtomater, skurna i halvor
  • 1 rödlök, tunt skivad
  • Färsk koriander, grovhackad

Vitlökssås:

  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 msk citronsaft
  • Salt och peppar efter smak

Instruktioner:

  1. I en stor skål, blanda olivolja, spiskummin, paprika, kanel, chilipulver, salt och peppar. Tillsätt kycklingen och blanda väl. Låt marinera i 20 minuter.

  2. Hetta upp en stekpanna på medelhög värme och stek kycklingen tills den är gyllenbrun och genomstekt, ca 8-10 minuter.

  3. Under tiden, blanda ingredienserna till vitlökssåsen i en liten skål och ställ åt sidan.

  4. Värm bröden lätt på en torr stekpanna.

  5. Lägg kycklingen i mitten av varje bröd. Toppa med cocktailtomater, rödlök och koriander.

  6. Ringla över vitlökssåsen och rulla ihop bröden.

  7. Servera genast med extra sås vid sidan om.