Kycklingpanna med Rostade Grönsaker och Krämig Sås

Kycklingpanna med Rostade Grönsaker och Krämig Sås

En underbar kycklingrätt kombinerar saftiga bitar av kyckling med smakrika rostade grönsaker, serverade över en len och krämig sås. Perfekt för en middag som känns både enkel och lyxig.

Ingredienser:

  • 500 g kycklinglårfilé
  • 200 g körsbärstomater, halverade
  • 1 grön paprika, tärnad
  • 1 dl edamamebönor
  • 2 msk olivolja
  • Salt och peppar
  • Färsk timjan och persilja, till garnering

Krämig Sås:

  • 2 dl grädde
  • 1 dl kycklingbuljong
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • Salt och peppar

Instruktioner:

  1. Förvärm ugnen till 200°C.
  2. Lägg kycklingbitarna i en skål och tillsätt 1 msk olivolja, salt och peppar. Blanda väl.
  3. Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och stek kycklingen tills den är gyllenbrun och genomstekt. Ta ur pannan och lägg åt sidan.
  4. Lägg körsbärstomater, grön paprika och edamamebönor på en plåt. Tillsätt 1 msk olivolja, salt och peppar. Rosta i ugnen i ca 15–20 minuter.
  5. Under tiden, gör såsen genom att värma upp grädden och kycklingbuljongen i en kastrull. Tillsätt dijonsenap och pressad vitlök. Låt sjuda i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  6. Lägg tillbaka kycklingen i stekpannan och tillsätt de rostade grönsakerna.
  7. Häll över den krämiga såsen och låt allt bli varmt tillsammans.
  8. Garnera med färsk timjan och persilja innan servering.

Njut av en härlig, smakrik middag!