Kycklinggryta med ris och paprika

Kycklinggryta med ris och paprika

Denna smakrika kycklinggryta är en perfekt kombination av kryddor, mjuk kyckling och färsk paprika, serverad med fluffigt ris. En underbar rätt för både vardag och fest.

Ingredienser:

  • 400 g kycklingfilé, tärnad
  • 1 st röd paprika, skuren i bitar
  • 1 st gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk curry
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 burk (400 g) krossade tomater
  • 200 ml kokosmjölk
  • Salt och peppar efter smak
  • Färsk koriander, hackad
  • 300 g basmatiris

Instruktioner:

  1. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.

  2. Värm olivolja i en stor stekpanna eller gryta på medelhög värme. Tillsätt lök och vitlök och fräs tills de är mjuka.

  3. Lägg i kycklingbitarna och stek tills de fått fin färg på alla sidor.

  4. Tillsätt curry och paprikapulver och rör om så att kycklingen täcks av kryddorna.

  5. Häll i krossade tomater och kokosmjölk. Rör om och låt grytan sjuda på låg värme i ca 20 minuter tills kycklingen är genomkokt.

  6. Tillsätt paprikan och låt sjuda i ytterligare 5 minuter.

  7. Smaka av med salt och peppar. Rör i hälften av den hackade koriandern.

  8. Servera kycklinggrytan med det kokta riset och garnera med resterande koriander.

Njut av en härlig och färgglad rätt som värmer både kropp och själ!