Kyckling- och grönsakspanna med rosmarin

Kyckling- och grönsakspanna med rosmarin

Denna smakrika rätt kombinerar saftig kyckling med rostade grönsaker och aromatisk rosmarin. Perfekt för en enkel och tillfredsställande middag.

Ingredienser:

  • 500 g kycklingfilé, skuren i bitar
  • 4 potatisar, skalade och i bitar
  • 2 röda paprikor, skurna i bitar
  • 250 g körsbärstomater, halverade
  • 2 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 2 tsk torkad rosmarin
  • Salt och peppar efter smak
  • Färsk rosmarin till servering

Instruktioner:

  1. Förvärm ugnen till 200°C.
  2. Lägg potatis, paprika och körsbärstomater på en ugnsplåt. Ringla över olivolja och krydda med torkad rosmarin, salt och peppar.
  3. Tillaga i ugnen i ca 15 minuter.
  4. Hetta upp en stekpanna och tillsätt olivolja. Stek kycklingbitarna tills de är gyllenbruna och genomstekta, cirka 8-10 minuter.
  5. Ta ut grönsakerna från ugnen och blanda dem med kycklingen i stekpannan.
  6. Tillsätt hackad vitlök och låt allt koka samman i ett par minuter.
  7. Servera rätten med några kvistar färsk rosmarin ovanpå som dekoration.

Njut av din härliga kyckling- och grönsakspanna!