Kyckling- och grönsakspanna med rosmarin

Denna smakrika rätt kombinerar saftig kyckling med rostade grönsaker och aromatisk rosmarin. Perfekt för en enkel och tillfredsställande middag.
Ingredienser:
- 500 g kycklingfilé, skuren i bitar
- 4 potatisar, skalade och i bitar
- 2 röda paprikor, skurna i bitar
- 250 g körsbärstomater, halverade
- 2 msk olivolja
- 2 vitlöksklyftor, hackade
- 2 tsk torkad rosmarin
- Salt och peppar efter smak
- Färsk rosmarin till servering
Instruktioner:
- Förvärm ugnen till 200°C.
- Lägg potatis, paprika och körsbärstomater på en ugnsplåt. Ringla över olivolja och krydda med torkad rosmarin, salt och peppar.
- Tillaga i ugnen i ca 15 minuter.
- Hetta upp en stekpanna och tillsätt olivolja. Stek kycklingbitarna tills de är gyllenbruna och genomstekta, cirka 8-10 minuter.
- Ta ut grönsakerna från ugnen och blanda dem med kycklingen i stekpannan.
- Tillsätt hackad vitlök och låt allt koka samman i ett par minuter.
- Servera rätten med några kvistar färsk rosmarin ovanpå som dekoration.
Njut av din härliga kyckling- och grönsakspanna!