Kyckling med rostad potatis och lök

Kyckling med rostad potatis och lök

Denna mysiga hösträtt kombinerar saftig kyckling med krispiga, rostade potatisar och karamelliserad lök. En touch av färsk timjan förhöjer smaken och ger en härlig aromatisk doft. Perfekt för en mysig middag hemma.

Ingredienser:

  • 4 kycklingfiléer
  • 500 g små potatisar, halverade
  • 2 rödlökar, skivade
  • 3 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 tsk paprikapulver
  • Salt och svartpeppar efter smak
  • Några kvistar färsk timjan

Instruktioner:

  1. Värm ugnen till 200 grader Celsius.
  2. Lägg de halverade potatisarna i en ugnsform, tillsätt 2 msk olivolja, salt, peppar och paprikapulver. Blanda väl.
  3. Rosta potatisarna i ugnen i ca 20 minuter tills de börjar bli mjuka och lite gyllenbruna.
  4. Under tiden, hetta upp 1 msk olivolja i en stekpanna på medelhög värme.
  5. Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar, och stek dem tills de är gyllenbruna på båda sidor, ca 5-6 minuter per sida.
  6. Tillsätt rödlöken och vitlöken i stekpannan med kycklingen och fortsätt tillaga tills löken är mjuk och karamelliserad.
  7. Ta ut potatisarna ur ugnen och blanda dem med kycklingen och löken. Lägg över några kvistar timjan.
  8. Placera allt i ugnen för ytterligare 10 minuter tills kycklingen är genomstekt.
  9. Servera varmt med några extra kvistar timjan för garnering.

Njut av denna rustika och smakrika måltid!