Kryddig ris med kimchi och perfekt stekt ägg

Kryddig ris med kimchi och perfekt stekt ägg

Pikant kimchi med fluffigt ris toppas med ett perfekt stekt ägg. Lite rostade sesamfrön för extra smak och färska limeklyftor för att ge lite fräschör. Prova! Det tar högst en halvtimme att laga!

Ingredienser:

  • 200 g jasminris
  • 150 g kimchi, skuren i mindre bitar
  • 1 msk sesamolja
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 1 lök, skivad
  • 2 msk soja
  • 2 ägg
  • 1 msk rostade sesamfrön
  • 1 näve färsk spenat
  • Limeklyftor till servering

Instruktioner:

  1. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen och ställ åt sidan.
  2. Hetta upp sesamolja i en stor stekpanna över medelvärme. Tillsätt vitlök och lök, fräs tills löken är mjuk.
  3. Lägg till kimchin i pannan och stek i ytterligare 2 minuter. Rör ner det kokta riset och häll över sojan, blanda väl.
  4. Skjut risblandningen till en sida av pannan och knäck äggen i den fria ytan. Stek tills äggvitorna har stelnat men gulan fortfarande är rinnig.
  5. Lägg den färska spenaten ovanpå risblandningen under sista minuten för att låta den mjukna lite.
  6. Dela upp riset i två skålar, toppa med ett stekt ägg, strö över rostade sesamfrön och servera med limeklyftor.