Kryddig räkor i kokosmjölk

Kryddig räkor i kokosmjölk

Denna läckra kryddiga rätt med räkor i kokosmjölk erbjuder en perfekt balans mellan hetta och krämighet. Serverad med naanbröd eller ris blir det en fantastisk måltid för alla som älskar smakrika, exotiska maträtter.

Ingredienser

  • 500 g skalade räkor
  • 1 burk (400 ml) kokosmjölk
  • 2 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 lök, finhackad
  • 1 grön paprika, skuren i bitar
  • 1 röd chili, finhackad
  • 2 tsk curry
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk spiskummin
  • Salt och peppar, efter smak
  • 1 msk tomatpuré
  • Färsk koriander, till garnering

Instruktioner

  1. Hetta upp oljan i en stor stekpanna över medelhög värme. Tillsätt lök och vitlök, och fräs tills löken är mjuk och genomskinlig.

  2. Tillsätt curry, gurkmeja, spiskummin och chili. Fräs i ytterligare 2 minuter tills kryddorna är doftande.

  3. Lägg i paprikan och tomatpuré, och blanda väl. Häll över kokosmjölken och låt sjuda i 5-7 minuter.

  4. Tillsätt räkorna i såsen och koka i ytterligare 5 minuter, eller tills de är genomkokta.

  5. Smaka av med salt och peppar. Garnera med färsk koriander innan servering.

  6. Servera med naanbröd eller basmatiris för en komplett måltid.