Kryddig räkor i kokosmjölk

Denna läckra kryddiga rätt med räkor i kokosmjölk erbjuder en perfekt balans mellan hetta och krämighet. Serverad med naanbröd eller ris blir det en fantastisk måltid för alla som älskar smakrika, exotiska maträtter.
Ingredienser
- 500 g skalade räkor
- 1 burk (400 ml) kokosmjölk
- 2 msk olivolja
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 1 lök, finhackad
- 1 grön paprika, skuren i bitar
- 1 röd chili, finhackad
- 2 tsk curry
- 1 tsk gurkmeja
- 1 tsk spiskummin
- Salt och peppar, efter smak
- 1 msk tomatpuré
- Färsk koriander, till garnering
Instruktioner
-
Hetta upp oljan i en stor stekpanna över medelhög värme. Tillsätt lök och vitlök, och fräs tills löken är mjuk och genomskinlig.
-
Tillsätt curry, gurkmeja, spiskummin och chili. Fräs i ytterligare 2 minuter tills kryddorna är doftande.
-
Lägg i paprikan och tomatpuré, och blanda väl. Häll över kokosmjölken och låt sjuda i 5-7 minuter.
-
Tillsätt räkorna i såsen och koka i ytterligare 5 minuter, eller tills de är genomkokta.
-
Smaka av med salt och peppar. Garnera med färsk koriander innan servering.
-
Servera med naanbröd eller basmatiris för en komplett måltid.