Kryddig kyckling med gräddig puré och rostade morötter

Kryddig kyckling med gräddig puré och rostade morötter

En härlig och enkel maträtt som kombinerar saftig kryddig kyckling med en len gräddig puré och söta rostade morötter. Perfekt för en mysig middag.

Ingredienser:

För kycklingen:

  • 2 kycklingfiléer
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk vitlökspulver
  • Salt och peppar efter smak
  • Färsk persilja, hackad

För purén:

  • 500 g potatis, skalad och tärnad
  • 50 g smör
  • 1 dl grädde
  • Salt och peppar efter smak

För de rostade morötterna:

  • 4 morötter, skalade och skurna i bitar
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk honung
  • En nypa salt och peppar

Instruktioner:

  1. Förvärm ugnen till 200 grader Celsius.

  2. Lägg morotsbitarna på en bakplåt. Ringla över olivolja, tillsätt honung, salt och peppar, och blanda väl. Rosta i ugnen i 25-30 minuter tills de är mjuka och lätt karamelliserade.

  3. Under tiden, koka potatisen i en kastrull med saltat vatten tills de är mjuka. Sila av vattnet och mosa potatisen med smör och grädde. Smaka av med salt och peppar.

  4. Krydda kycklingfiléerna med paprikapulver, vitlökspulver, salt och peppar. Värm olivolja i en stekpanna över medelhög värme och stek kycklingen i 5-7 minuter på varje sida tills de är gyllene och genomstekta.

  5. Servera den kryddiga kycklingen ovanpå den gräddiga purén och toppa med de rostade morötterna. Strö över hackad persilja innan servering.

  6. Njut av din måltid!