Kryddig koreansk potatis

Denna smakfulla koreanska potatisrätt, känd som Gamja Bokkeum, kombinerar sötma och hetta. Perfekt som ett kompletterande tillbehör eller som en spännande huvudrätt.
Ingredienser:
- 500 g potatis, skalad och skuren i kuber
- 1 msk vegetabilisk olja
- 2 msk gochujang (koreansk chilipasta)
- 1 msk soja
- 1 msk honung
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 1 tsk sesamolja
- 1 msk rostade sesamfrön
- 1 stjälk salladslök, skivad
Instruktioner:
- Koka potatiskuberna i lättsaltat vatten i cirka 10 minuter, tills de är nästan mjuka. Häll av vattnet och ställ åt sidan.
- Hetta upp vegetabilisk olja i en stor stekpanna över medelvärme.
- Tillsätt den kokta potatisen och stek tills de blir gyllenbruna, cirka 5 minuter.
- Blanda gochujang, soja, honung och vitlök i en skål.
- Tillsätt blandningen till potatisen och rör om väl så att alla bitar täcks. Fortsätt laga i ytterligare 5 minuter tills potatisen är helt genomstekt och såsen har karamelliserats något.
- Ta bort från värmen och tillsätt sesamolja.
- Toppa med sesamfrön och skivad salladslök innan servering.
Servera omedelbart och njut av en god och kryddig rätt!