Krispig kycklingnuggets med örtsås

Krispig kycklingnuggets med örtsås

En perfekt rätt för både vuxna och barn! Dessa saftiga kycklingnuggets är krispiga på utsidan och mjuka på insidan, serveras med en härlig örtsås som är både fräsch och smakrik.

Ingredienser:

För kycklingnuggets:

  • 500 g kycklingfilé, skuren i bitar
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 ägg, vispade
  • 2 dl pankoströbröd
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • Olja för fritering

För örtsås:

  • 2 dl gräddfil
  • 2 msk majonnäs
  • 1 msk finhackad gräslök
  • 1 msk finhackad dill
  • 1 msk citronsaft
  • Salt och peppar efter smak

Instruktioner:

  1. Börja med att förbereda kycklingnuggetsen. Doppa varje kycklingbit i vetemjöl, skaka av överflödigt mjöl.

  2. Doppa sedan kycklingbitarna i vispat ägg och täck dem ordentligt med pankoströbrödet.

  3. Hetta upp oljan i en djup kastrull till 180°C. Fritera kycklingbitarna i omgångar i ungefär 4-5 minuter eller tills de är gyllenbruna och genomstekta.

  4. Låt dem rinna av på hushållspapper och strö över lite salt.

  5. För att göra örtsåsen, blanda gräddfil, majonnäs, gräslök, dill och citronsaft i en skål. Smaka av med salt och peppar.

  6. Servera kycklingnuggetsen varma tillsammans med örtsåsen och gärna en fräsch sallad på sidan.

Njut av dessa krispiga kycklingnuggets med en uppfriskande örtsås!