Krämig Tomat- och Paprikasoppa

Krämig Tomat- och Paprikasoppa

Denna krämiga tomat- och paprikasoppa är en underbar kombination av sötma och kryddighet. Fylld med rik smak från färska tomater, paprika och örter, passar den perfekt som en värmande måltid på en kall dag.

Ingredienser:

  • 4 stora tomater, hackade
  • 2 röda paprikor, hackade
  • 1 lök, finhackad
  • 3 vitlöksklyftor, pressade
  • 500 ml grönsaksbuljong
  • 200 ml vispgrädde
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk torkad oregano
  • Salt och peppar efter smak
  • 2 msk olivolja
  • Färsk persilja för garnering

Instruktioner:

  1. Hetta upp olivoljan i en stor kastrull på medelvärme. Tillsätt lök och vitlök, och fräs tills de är mjuka och doftar.
  2. Lägg till hackade tomater och paprika. Låt dem koka i cirka 10 minuter eller tills de börjar mjukna.
  3. Häll i grönsaksbuljongen och tillsätt paprikapulver och oregano. Rör om och låt soppan sjuda i cirka 20 minuter.
  4. Använd en stavmixer för att mixa soppan slät och krämig.
  5. Återställ till låg värme och rör i vispgrädde. Låt soppan värmas i ytterligare 5 minuter utan att koka.
  6. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera i skålar och garnera med färsk persilja.

Njut av en smakrik soppa som värmer både kropp och själ!