Krämig Thailändsk Skaldjurssoppa

Denna thailändska skaldjurssoppa är en smakrik och krämig rätt med saftiga musslor och räkor i en kryddig kokosmjölkbas. Perfekt för att värma sig och njuta av autentiska asiatiska smaker.
Ingredienser:
- 400 ml kokosmjölk
- 250 g blåmusslor, rengjorda
- 250 g räkor, skalade
- 1 röd paprika, skivad
- 2 msk röd currypasta
- 1 msk fisksås
- 1 msk limejuice
- 1 tsk socker
- 3 dl kycklingbuljong
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 1 msk färsk ingefära, riven
- 2 schalottenlökar, skivade
- 2 röda chili, skivade
- Färsk koriander till garnering
Instruktioner:
- Värm lite olja i en stor gryta över medelvärme. Tillsätt schalottenlök, vitlök och ingefära och fräs i 2-3 minuter tills de är mjuka.
- Tillsätt röd currypasta och stek ytterligare 1 minut för att frigöra smakerna.
- Häll i kokosmjölk och kycklingbuljong. Koka upp.
- Tillsätt fisksås, limejuice och socker. Rör om ordentligt.
- Lägg i musslorna och sjud i 5 minuter eller tills de har öppnat sig.
- Tillsätt räkor och paprikaskivor och koka i ytterligare 3 minuter tills räkorna är genomkokta.
- Smaka av och justera kryddorna vid behov.
- Servera soppan varm, garnerad med färsk chili och koriander.