Krämig Thailändsk Skaldjurssoppa

Krämig Thailändsk Skaldjurssoppa

Denna thailändska skaldjurssoppa är en smakrik och krämig rätt med saftiga musslor och räkor i en kryddig kokosmjölkbas. Perfekt för att värma sig och njuta av autentiska asiatiska smaker.

Ingredienser:

  • 400 ml kokosmjölk
  • 250 g blåmusslor, rengjorda
  • 250 g räkor, skalade
  • 1 röd paprika, skivad
  • 2 msk röd currypasta
  • 1 msk fisksås
  • 1 msk limejuice
  • 1 tsk socker
  • 3 dl kycklingbuljong
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk färsk ingefära, riven
  • 2 schalottenlökar, skivade
  • 2 röda chili, skivade
  • Färsk koriander till garnering

Instruktioner:

  1. Värm lite olja i en stor gryta över medelvärme. Tillsätt schalottenlök, vitlök och ingefära och fräs i 2-3 minuter tills de är mjuka.
  2. Tillsätt röd currypasta och stek ytterligare 1 minut för att frigöra smakerna.
  3. Häll i kokosmjölk och kycklingbuljong. Koka upp.
  4. Tillsätt fisksås, limejuice och socker. Rör om ordentligt.
  5. Lägg i musslorna och sjud i 5 minuter eller tills de har öppnat sig.
  6. Tillsätt räkor och paprikaskivor och koka i ytterligare 3 minuter tills räkorna är genomkokta.
  7. Smaka av och justera kryddorna vid behov.
  8. Servera soppan varm, garnerad med färsk chili och koriander.