Krämig grönsakskorma

Krämig grönsakskorma

Denna krämiga grönsakskorma är en fantastisk indisk rätt fylld med smaker från kokos, kryddor och färska grönsaker. Perfekt att servera med ris eller naanbröd för en fulländad måltid!

Ingredienser:

  • 1 msk vegetabilisk olja
  • 1 finhackad lök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 tsk riven ingefära
  • 1 morot, skivad
  • 1 dl gröna ärtor
  • 1 dl blandade grönsaker (som paprika och majs)
  • 1 tsk malen kummin
  • 1 tsk garam masala
  • 1/2 tsk gurkmeja
  • 1 burk kokosmjölk (ca 400 ml)
  • Salt efter smak
  • Färsk koriander till garnering

Instruktioner:

  1. Värm oljan i en stor kastrull över medelhög värme. Tillsätt lök och fräs tills den blir genomskinlig.
  2. Lägg i vitlök och ingefära och fräs ytterligare 1 minut.
  3. Tillsätt morot, gröna ärtor, och de blandade grönsakerna. Koka i 5 minuter under omrörning.
  4. Blanda ner kummin, garam masala och gurkmeja. Rör om väl.
  5. Häll i kokosmjölken och blanda ordentligt. Låt sjuda i 10-15 minuter tills grönsakerna är mjuka.
  6. Smaka av med salt.
  7. Garnera med färsk koriander innan servering.

Njut av denna smakrika och krämiga korma!