Krämig fisk- och potatissoppa med dill
Denna härliga soppa kombinerar den milda smaken av vit fisk med krämighet från grädden och en fräsch touch av dill. Perfekt för kalla dagar du behöver något värmande och mättande. Att vi använder vit fisk beror på att mustiga soppor och såser gör sig bäst om fisken inte är för fet. Men du gör som du vill!
Ingredienser:
- 400 g vit fiskfilé (t.ex. torsk eller kolja)
- 500 g potatis, skalad och tärnad
- 1 liter fiskbuljong
- 2 dl grädde
- 1 morot, finhackad
- 1 gul lök, finhackad
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- 1 msk smör
- Salt och peppar efter smak
- Färsk dill till garnering
Instruktioner:
- Smält smöret i en stor kastrull på medelhög värme. Fräs lök, vitlök och morot tills de blir mjuka, ca 5 minuter.
- Tillsätt de tärnade potatisarna och häll över fiskbuljongen. Låt koka tills potatisen är mjuk, ca 15 minuter.
- Skär fisken i bitar och tillsätt i soppan. Sänk värmen och låt sjuda i 5-7 minuter tills fisken är genomkokt.
- Häll i grädden och rör om. Smaka av med salt och peppar.
- Servera soppan varm, garnerad med färsk dill.