Köttbullesmörgås med Tomatsås och Ost

Denna läckra smörgås kombinerar saftiga köttbullar med rik tomatsås och smält ost i ett mjukt baguettebröd. Perfekt för en mättande lunch eller ett enkelt middagstillfälle.
Ingredienser:
- 500 g nötfärs
- 1 ägg
- 1 dl ströbröd
- 2 vitlöksklyftor, hackade
- 1 tsk salt
- 0,5 tsk svartpeppar
- 2 msk olivolja
- 500 ml tomatsås
- 1 baguette
- 100 g riven mozzarellaost
- 50 g riven parmesanost
- Färsk basilika till garnering (valfritt)
Instruktioner:
- Blanda nötfärs, ägg, ströbröd, vitlök, salt och peppar i en stor skål. Forma små köttbullar.
- Värm olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek köttbullarna tills de är gyllenbruna och genomstekta, cirka 10 minuter.
- Värm tomatsåsen i en kastrull på medelvärme. Tillsätt köttbullarna och låt sjuda i 5 minuter.
- Dela baguetten på längden och rosta lätt.
- Placera köttbullarna med tomatsås på baguetten. Strö över mozzarella och parmesan.
- Gratinera i ugnen under grillvärme i några minuter tills osten smält.
- Garnera med basilika och servera omedelbart.