Köttbullesmörgås med Tomatsås och Ost

Köttbullesmörgås med Tomatsås och Ost

Denna läckra smörgås kombinerar saftiga köttbullar med rik tomatsås och smält ost i ett mjukt baguettebröd. Perfekt för en mättande lunch eller ett enkelt middagstillfälle.

Ingredienser:

  • 500 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • 500 ml tomatsås
  • 1 baguette
  • 100 g riven mozzarellaost
  • 50 g riven parmesanost
  • Färsk basilika till garnering (valfritt)

Instruktioner:

  1. Blanda nötfärs, ägg, ströbröd, vitlök, salt och peppar i en stor skål. Forma små köttbullar.
  2. Värm olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek köttbullarna tills de är gyllenbruna och genomstekta, cirka 10 minuter.
  3. Värm tomatsåsen i en kastrull på medelvärme. Tillsätt köttbullarna och låt sjuda i 5 minuter.
  4. Dela baguetten på längden och rosta lätt.
  5. Placera köttbullarna med tomatsås på baguetten. Strö över mozzarella och parmesan.
  6. Gratinera i ugnen under grillvärme i några minuter tills osten smält.
  7. Garnera med basilika och servera omedelbart.