Koreansk bibimbap med nötkött och grönsaker

Koreansk bibimbap med nötkött och grönsaker

Denna välsmakande och färggranna koreanska rätt kombinerar marinerat nötkött med färska grönsaker och en aromatisk sås. Perfekt för en mättande middag som exploderar av smaker.

Ingredienser:

  • 500 g nötkött, tunt skivat
  • 2 msk soja
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk honung
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 morot, tunt skivad
  • 1 röd paprika, skivad i strimlor
  • 1 grön paprika, skivad i strimlor
  • 1 lök, skivad
  • 200 g koreanska risnudlar (Tteokbokki)
  • 2 msk gochujang (koreansk chilipasta)
  • 1 msk sesamfrön
  • 2 salladslökar, hackade

Instruktioner:

  1. Blanda soja, sesamolja, honung och vitlök i en skål. Marinera nötköttet i blandningen i minst 30 minuter.
  2. Koka risnudlarna enligt förpackningens anvisningar. Skölj och ställ åt sidan.
  3. Värm lite olja i en stor stekpanna på medelvärme. Stek nötköttet tills det blir brynt och genomstekt. Lägg åt sidan.
  4. I samma panna, lägg i morot, paprika och lök. Stek tills grönsakerna är mjuka.
  5. Tillsätt nötköttet och risnudlarna till pannan. Rör i gochujang och rör om tills allt är jämnt täckt.
  6. Strö över sesamfrön och salladslökar. Servera genast och njut av det smakrika äventyret!