Knäckigäpple och valnötsmuffins

Knäckigäpple och valnötsmuffins

Dessa saftiga och smakrika muffins är perfekta för höstens mysiga stunder. Med en ljuvlig kombination av söta äpplen och knapriga valnötter, toppade med en krispig smultäcke, kommer de att glädja både stora och små.

Ingredienser:

  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g smör, smält
  • 1 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel
  • 2 äpplen, skalade och tärnade
  • 100 g valnötter, grovhackade

Smuldeg:

  • 50 g smör
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 dl havregryn
  • 1/2 dl vetemjöl

Instruktioner:

  1. Förvärm ugnen till 200°C. Placera muffinsformar i en muffinsplåt.
  2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst i en skål.
  3. Rör ner det smälta smöret och mjölken i äggblandningen.
  4. Blanda vetemjöl, bakpulver och kanel i en separat skål och sikta ner i smeten.
  5. Vänd försiktigt ner äppelbitar och valnötter i smeten.
  6. Fördela smeten jämnt i muffinsformarna, fyll dem till två tredjedelar.
  7. För att göra smuldegen, nyp ihop smör, socker, havregryn och vetemjöl tills det blir smuligt. Strö över muffinsen.
  8. Baka i mitten av ugnen i ca 18-20 minuter eller tills de är gyllene och en provsticka kommer ut torr.
  9. Låt svalna något innan servering.

Njut av dessa härliga muffins med en kopp kaffe eller te!