Klassisk Vaniljtårta

Klassisk Vaniljtårta

Denna klassiska vaniljtårta är perfekt för alla tillfällen. Med sin fluffiga tårtbotten och lena vaniljfrosting är den en sann fröjd för smaklökarna.

Ingredienser:

  • 4 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl mjölk
  • 100 g smör
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker

Frosting:

  • 200 g smör, mjukt
  • 5 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 msk mjölk

Instruktioner:

  1. Sätt ugnen på 175°C. Smörj och mjöla två runda bakformar (ca 20 cm i diameter).
  2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
  3. Smält smöret och blanda det med mjölken. Rör ner i äggsmeten.
  4. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vänd ner i smeten.
  5. Fördela smeten jämnt i bakformarna. Grädda mitt i ugnen i 25-30 minuter. Låt svalna helt.
  6. Till frostingen: Vispa smöret fluffigt, tillsätt florsocker och vaniljsocker och vispa igen. Tillsätt mjölken och vispa tills du har en jämn och krämig frosting.
  7. Dela de avsvalnade tårtbottnarna i två delar vardera, så att du får fyra lager.
  8. Varva bottnarna med lager av frosting. Täck hela tårtan med ett jämnt lager frosting.
  9. Dekorera gärna med extra vaniljsmulor eller valfri garnering.
  10. Servera och njut!