Klassisk Vaniljtårta

Denna klassiska vaniljtårta är perfekt för alla tillfällen. Med sin fluffiga tårtbotten och lena vaniljfrosting är den en sann fröjd för smaklökarna.
Ingredienser:
- 4 ägg
- 3 dl strösocker
- 1 dl mjölk
- 100 g smör
- 4 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 msk vaniljsocker
Frosting:
- 200 g smör, mjukt
- 5 dl florsocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 3 msk mjölk
Instruktioner:
- Sätt ugnen på 175°C. Smörj och mjöla två runda bakformar (ca 20 cm i diameter).
- Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
- Smält smöret och blanda det med mjölken. Rör ner i äggsmeten.
- Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vänd ner i smeten.
- Fördela smeten jämnt i bakformarna. Grädda mitt i ugnen i 25-30 minuter. Låt svalna helt.
- Till frostingen: Vispa smöret fluffigt, tillsätt florsocker och vaniljsocker och vispa igen. Tillsätt mjölken och vispa tills du har en jämn och krämig frosting.
- Dela de avsvalnade tårtbottnarna i två delar vardera, så att du får fyra lager.
- Varva bottnarna med lager av frosting. Täck hela tårtan med ett jämnt lager frosting.
- Dekorera gärna med extra vaniljsmulor eller valfri garnering.
- Servera och njut!