Karamelliserad Bacon- och Ostpizza

Denna pizza kombinerar det bästa av bacon och ost med en hint av sötma från karamelliserad lök. En perfekt rätt att dela med vänner och familj!
Ingredienser:
- 250 g pizzadeg
- 200 g bacon, tärnad
- 1 stor gul lök, tunt skivad
- 1 msk olivolja
- 2 msk strösocker
- 200 g riven mozzarellaost
- 50 g riven parmesanost
- Färsk persilja, hackad, för garnering
Instruktioner:
-
Värm ugnen till 220°C.
-
Hetta upp en panna på medelhög värme och tillsätt olivoljan. Lägg i löken och strö över sockret. Karamellisera löken tills den är mjuk och gyllene, ungefär 10 minuter.
-
I en annan panna, stek baconet tills det är knaprigt. Låt det rinna av på hushållspapper.
-
Kavla ut pizzadegen till en rektangel och lägg den på en bakplåt täckt med bakplåtspapper.
-
Fördela den karamelliserade löken jämnt över pizzadegen. Strö över mozzarellan och sedan parmesanosten.
-
Toppa med det knaperstekta baconet.
-
Baka i ugnen i cirka 15 minuter eller tills kanterna är gyllene och osten bubblar.
-
Ta ut pizzan och låt den svalna något. Garnera med hackad persilja före servering.
Njut av denna smakrika och tillfredsställande pizza!