Karamelliserad Bacon- och Ostpizza

Karamelliserad Bacon- och Ostpizza

Denna pizza kombinerar det bästa av bacon och ost med en hint av sötma från karamelliserad lök. En perfekt rätt att dela med vänner och familj!

Ingredienser:

  • 250 g pizzadeg
  • 200 g bacon, tärnad
  • 1 stor gul lök, tunt skivad
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk strösocker
  • 200 g riven mozzarellaost
  • 50 g riven parmesanost
  • Färsk persilja, hackad, för garnering

Instruktioner:

  1. Värm ugnen till 220°C.

  2. Hetta upp en panna på medelhög värme och tillsätt olivoljan. Lägg i löken och strö över sockret. Karamellisera löken tills den är mjuk och gyllene, ungefär 10 minuter.

  3. I en annan panna, stek baconet tills det är knaprigt. Låt det rinna av på hushållspapper.

  4. Kavla ut pizzadegen till en rektangel och lägg den på en bakplåt täckt med bakplåtspapper.

  5. Fördela den karamelliserade löken jämnt över pizzadegen. Strö över mozzarellan och sedan parmesanosten.

  6. Toppa med det knaperstekta baconet.

  7. Baka i ugnen i cirka 15 minuter eller tills kanterna är gyllene och osten bubblar.

  8. Ta ut pizzan och låt den svalna något. Garnera med hackad persilja före servering.

Njut av denna smakrika och tillfredsställande pizza!