Kanelbullar med glasyr

Ok, här i Sverige har vi ingen glasyr på våra kanelbullar. Men om du någonsin provat en färsk amerikansk kanelbulle så vet du att kanelbullasr är goda i alla dess former och varianter! De här är mjuka, luftiga och smakar kanel. Så långt är vi överens, eller hur? Prova!
Ingredienser:
För degen:
- 25 g jäst
- 250 ml mjölk
- 75 g smör
- 1 tsk kardemumma
- 70 g strösocker
- 1 krm salt
- 500 g vetemjöl
För fyllningen:
- 75 g smör, rumstempererat
- 50 g strösocker
- 2 msk kanel
För glasyren:
- 100 g florsocker
- 2 msk vatten
Instruktioner:
- Smält smöret och blanda med mjölken, värm till fingervarmt. Lös upp jästen i blandningen.
- Tillsätt kardemumma, socker och salt. Rör sedan i mjölet lite i taget, och arbeta samman till en smidig deg.
- Låt degen jäsa under bakduk i cirka 40 minuter tills den fördubblats i storlek.
- Kavla ut degen till en rektangel. Bred på det mjuka smöret och strö över socker och kanel.
- Rulla ihop degen från långsidan och skär i bitar.
- Lägg bullarna på bakplåtspapper och låt jäsa ytterligare 30 minuter.
- Värm ugnen till 220°C och baka bullarna i 8–10 minuter tills de är gyllenbruna.
- Blanda florsocker och vatten till glasyren. Ringla över de avsvalnade bullarna innan servering.