Kanelbullar med glasyr

Kanelbullar med glasyr

Ok, här i Sverige har vi ingen glasyr på våra kanelbullar. Men om du någonsin provat en färsk amerikansk kanelbulle så vet du att kanelbullasr är goda i alla dess former och varianter! De här är mjuka, luftiga och smakar kanel. Så långt är vi överens, eller hur? Prova!

Ingredienser:

För degen:

  • 25 g jäst
  • 250 ml mjölk
  • 75 g smör
  • 1 tsk kardemumma
  • 70 g strösocker
  • 1 krm salt
  • 500 g vetemjöl

För fyllningen:

  • 75 g smör, rumstempererat
  • 50 g strösocker
  • 2 msk kanel

För glasyren:

  • 100 g florsocker
  • 2 msk vatten

Instruktioner:

  1. Smält smöret och blanda med mjölken, värm till fingervarmt. Lös upp jästen i blandningen.
  2. Tillsätt kardemumma, socker och salt. Rör sedan i mjölet lite i taget, och arbeta samman till en smidig deg.
  3. Låt degen jäsa under bakduk i cirka 40 minuter tills den fördubblats i storlek.
  4. Kavla ut degen till en rektangel. Bred på det mjuka smöret och strö över socker och kanel.
  5. Rulla ihop degen från långsidan och skär i bitar.
  6. Lägg bullarna på bakplåtspapper och låt jäsa ytterligare 30 minuter.
  7. Värm ugnen till 220°C och baka bullarna i 8–10 minuter tills de är gyllenbruna.
  8. Blanda florsocker och vatten till glasyren. Ringla över de avsvalnade bullarna innan servering.