Hallonmunkar med Rosa Glasyr

Dessa hallonmunkar är en underbar kombination av fluffig munkdeg och en söt, rosa glasyr toppad med saftiga hallon. Perfekt för att imponera på dina gäster vid vilken fika som helst!
Ingredienser:
För munkarna:
- 500 g vetemjöl
- 100 g strösocker
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk salt
- 250 ml mjölk
- 2 ägg
- 50 g smör, smält
- Olja för fritering
För glasyren:
- 250 g florsocker
- 2 msk hallonsaft
- 1-2 msk vatten
Dekoration:
- Färska hallon
- Florsocker för pudring
Instruktioner:
- Blanda vetemjöl, strösocker, bakpulver och salt i en stor skål.
- I en annan skål, vispa ihop mjölk, ägg och smält smör.
- Tillsätt de våta ingredienserna till de torra och blanda tills en slät deg bildas.
- Kavla ut degen till ungefär 1,5 cm tjocklek och använd en rund kakform för att stansa ut munkar.
- Värm oljan i en stor gryta till 180°C. Fritera munkarna i omgångar tills de är gyllenbruna, cirka 2 minuter per sida. Låt rinna av på papper.
- För glasyren, vispa ihop florsocker, hallonsaft och vatten tills blandningen är slät.
- Doppa de avsvalnade munkarna i glasyren och låt överflödig glasyr rinna av.
- Toppa varje munk med färska hallon och pudra lätt med florsocker innan servering.