Grillade Revbensspjäll med Coleslaw och Pommes Frites

Grillade Revbensspjäll med Coleslaw och Pommes Frites

Möra och saftiga grillade revbensspjäll med en smakrik BBQ-glaze, serverade med krispig coleslaw och gyllene pommes frites. Perfekt för en härlig utekväll med familj och vänner!

Ingredienser:

Revbensspjäll:

  • 1,5 kg revbensspjäll
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk vitlökspulver

BBQ-glaze:

  • 2 dl BBQ-sås
  • 2 msk honung
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 tsk rökt paprikapulver

Coleslaw:

  • 300 g vitkål, strimlad
  • 1 morot, riven
  • ½ rödlök, finhackad
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • Salt och peppar

Pommes frites:

  • 500 g potatis
  • 2 msk olivolja
  • Salt

Instruktioner:

  1. Förvärm ugnen till 150°C. Lägg revbensspjällen på en bakplåt och gnid in dem med olivolja, salt, peppar och vitlökspulver. Täck med aluminiumfolie och baka i ugnen i 2 timmar.

  2. Blanda BBQ-sås, honung, äppelcidervinäger och rökt paprikapulver i en skål för BBQ-glazen. Sätt åt sidan.

  3. Förbered coleslaw genom att blanda vitkål, morot och rödlök i en stor skål. Tillsätt majonnäs och äppelcidervinäger. Smaka av med salt och peppar. Blanda väl och låt stå kallt.

  4. Skala och skär potatisen i stavar för pommes frites. Värm olivolja i en stekpanna och stek potatisstavarna tills de är gyllene och krispiga. Krydda med salt.

  5. När revbensspjällen är klara, värm upp grillen. Pensla spjällen med BBQ-glazen och grilla på hög värme i cirka 10 minuter, vänd ofta och pensla med mer glaze tills de är karamelliserade.

  6. Servera de grillade revbensspjällen med coleslaw och pommes frites för en klassisk, smakrik måltid.