Grillade Revbensspjäll med Coleslaw och Pommes Frites

Möra och saftiga grillade revbensspjäll med en smakrik BBQ-glaze, serverade med krispig coleslaw och gyllene pommes frites. Perfekt för en härlig utekväll med familj och vänner!
Ingredienser:
Revbensspjäll:
- 1,5 kg revbensspjäll
- 2 msk olivolja
- 1 tsk salt
- 1 tsk svartpeppar
- 1 tsk vitlökspulver
BBQ-glaze:
- 2 dl BBQ-sås
- 2 msk honung
- 1 msk äppelcidervinäger
- 1 tsk rökt paprikapulver
Coleslaw:
- 300 g vitkål, strimlad
- 1 morot, riven
- ½ rödlök, finhackad
- 1 dl majonnäs
- 1 msk äppelcidervinäger
- Salt och peppar
Pommes frites:
- 500 g potatis
- 2 msk olivolja
- Salt
Instruktioner:
-
Förvärm ugnen till 150°C. Lägg revbensspjällen på en bakplåt och gnid in dem med olivolja, salt, peppar och vitlökspulver. Täck med aluminiumfolie och baka i ugnen i 2 timmar.
-
Blanda BBQ-sås, honung, äppelcidervinäger och rökt paprikapulver i en skål för BBQ-glazen. Sätt åt sidan.
-
Förbered coleslaw genom att blanda vitkål, morot och rödlök i en stor skål. Tillsätt majonnäs och äppelcidervinäger. Smaka av med salt och peppar. Blanda väl och låt stå kallt.
-
Skala och skär potatisen i stavar för pommes frites. Värm olivolja i en stekpanna och stek potatisstavarna tills de är gyllene och krispiga. Krydda med salt.
-
När revbensspjällen är klara, värm upp grillen. Pensla spjällen med BBQ-glazen och grilla på hög värme i cirka 10 minuter, vänd ofta och pensla med mer glaze tills de är karamelliserade.
-
Servera de grillade revbensspjällen med coleslaw och pommes frites för en klassisk, smakrik måltid.